Holky potřebuji se trošku zorientovat v této problematice. Mám práci od roku 2017, na dobu neurčitou, máme však nové vedení, které teď dělá čistku a jelikož jsem nesouhlasila s mnohými názory očekávám, že se mě to taky dotkne ať už hned ke konci roku nebo třeba na jaře. S manželem máme dohodu, že na jaře se chceme pokusit o společného potomka, nemusí to jít však hned a mě se jedná o to, když dostanu "výpověď na dohodu" a třeba odstupné dle svých odpracovaných let, tak co když třeba v tom období zjistím, že jsem v tom? Nebo co když budu měsíc bez práce a budu v tom? Nebo když pak nastoupím do nového zaměstnání tak je asi jasné, že pak nesmím nějakou dobu otěhotnět, že? Nikdy jsem toto neřešila a trošku se v tom plácám, tak snad mi to tu někdo vysvětlí 🙂. Mám hezký plat, takže o MD nechci přijít a nechci rovnou na RD. Díky
@alilali Ne přímo vyhodí, ale rozloučí se semnou a dají odstupné. Ale zajímá mě co když s nimi podepíšu dohodu, že tedy odejdu a dostanu odstupné a pak třeba v té době zjistím, že jsem v tom, nebo co když to zjistím měsíc po. Nechci přijít o mateřskou, takže bu´d to mateřství další o chvíli chci odložit nebo nevim. Tak to bohužel u nás funguje ve firmě, když se někomu znelíbíš. Díky za příspěvek.
Nechci nějak mystifikovat, ale mě bylo na úřadě řečeno, že se ochranná doba počítá dle délky POSLEDNÍHO zaměstnání. Že když si jako těhotná najdu novou práci a ve zkušební době mě propustí, bude má ochranná doba třeba jen měsíc.
Jak píšou holky výše. Ochranná doba je tak dlouhá, jak trvalo poslední zaměstnání (max však 180 dní). Takže pokud se ti podaří zapadnout v této práci, kde jsi teď, máš to svým způsobem v pohodě.
A vyhodí tě proč, víš, že k tomu musí mít nějaký důvod?
Tento příspěvek nějak nechápu. Když tě vyhodí, najdeš si jinou práci a otěhotnět můžeš kdy chceš. Pak je taky tuším nějaká "ochrana", vše máš na netu.