Ahojda maminy 😉
koukala jsem se tady do diskuzí, ale asi jsem slepá 😀 možná je ten dotaz blbý .. no nic..
je měsíční mateřská pořád stejná částka?? Pochopila jsem, že jo..
Díky a hlavně mě neterorizujte 😉 😀
a počítá se to z každého měsíce, co jsem oddělala nebo se stanoví ten prměr za předešlý rok?
@stralisek mělo by se to počítat jako nemocenská - udělají denní vyměřovací základ a dle počtu dní v měsíce dostaneš MD
>Peněžitou pomoc v mateřství – mateřskou – pobírá matka 28 týdnů (37 u více dětí). Peníze se vyplácí z nemocenského pojištění a činí 70 % denního vyměřovacího základu. Ten se vypočítá z příjmů za předchozích 12 kalendářních měsíců. Aby mohla žena mateřskou pobírat, musí být v posledních dvou letech před nástupem alespoň 270 kalendářních dní nemocensky pojištěna, jinak nárok na mateřskou nemá.
Ossz ti vymeri nějakou částku za den a tu si vynasobis počtem dni v daném mesici ;)
Holky díky 😀 jen si teď připadám jako kretén 😀 😀 :-/ :-/
Holky prosím, zajímalo by mě, jestli některá nevíte jak to je, když je mateřská nižší než minimální mzda, což je letos myslím 9 000,- někde jsem četla, že když výpočet mateřské nedosáhne do té hranice minimální mzdy ale je nižší, takže pak zaměstnavatel má povinnost doplácet k mateřské peníze tak aby celková částka vycházela na těch 9tis..... zajímá mě to proto, protože mě mateřská z výpočtu vychází na nějakých 7 tis.
Dnes dorazila první mateřská. Jsem velmi mile překvapena. Doufám, že se částka opravdu bude měnit jen v závislosti počtu dnů v měsíci 😉 a nepřijde tam nějaký razantní skok. Hned je lepší den 🙂
Holky, nevíte, zda se počítá příjem jen ze zaměstnání (HPP) nebo i z dohody?? Bylo by to fajn 😀 Myslím tím, že mám práci a brigádu zároveň.
@qz Podle toho, o jakou dohodu se jedná (musí z ní být placeno nemocenské pojištění) a musíš u ní splnit stejné podmínky pro PPM jako u pracovního poměru. Pokud bys podmínky splnila, sečte se příjem ze zaměstnání a z dohody a z toho se vypočítá PPM (není to tak, že by ti chodily dvě PPM).
@stralisek Není, záleží na délce měsíce...