Ahoj maminky, diskuse jsem našla starší, ptám se spíše aktuálně. Pracuji 17 let v gastronomii. Manžel rozjel své podnikání ve svém oboru a nedávno mi hodil brouka do hlavy, že by bylo také fajn, kdybych časem rozjela něco svého, že mě na starší kolena už bude štvát, že mě zkrátka někdo "buzeruje" a že by bylo fajn, postavit se na vlastní nohy. Svou hospodu, restauraci nechci. Ale co by mi přišlo fajn, tak mít kavárničku s dětskou hernou. U nás ve městě je dětský koutek jeden v restauraci a dvě malé herničky. Z toho ještě jedna velká, ale ta již dlouhá léta moc nejspíš nefrčí, jelikož se neudržuje, hračky jsou rozbité a nabízí se samé smažené jídlo. Můj plán by byl dělat si občerstvení svoje, když už hranolky, tak v horkovzdušné fritéze. Změření i na zdravější stravu. V okolí žádnou takovou hernu s občerstvením nemáme, tak se chci zeptat, zda nemáte náhodou vy, popřípadě, jestli jste nakonec do otevření kavárny sami nešli. U nás se drží i ty dvě malé herny, tak zda to stále frčí mezi maminkami. Já už mám dítě školní, když už jdeme do herny, tak do nějaké pořádné typu Malajsie atd.
Já v ČR nežiju, ale třeba tady nic takovýho neexistuje. Nebo naprosto minimálně a výjimečně jen ve velkých městech. Holt ženský mazou do práce 3-6 měsíců po porodu, takže tohle se tu moc nevyužije.
Osobně mi to děsně chybí. Jak jsem v ČR, strašně ráda chodím do všech možných herniček. Navíc mám dvě malé děti a sama s nima můžu právě jen do těch menších. A co mám kamarádky s malýma dětma (0-5 let) tak všechny herničky a kavárny s herničkou oceňuji, všechny je navštěvují a jsou rády za nové. 🙂
Jee holky, tak moc děkuji za zkušenosti. Budu muset vymyslet něco jiného, popřípadě za pár let mi nezbyde nic jiného, než změnit obor.
Mě přijde zajímavá herna v místnosti se silnou párou 🙂
Děti tam chodí nemocné a tím se léčí 🙂 platí se tam vstup ( možná třeba půjde i přes zdravotní pojištovnu...
U nás nedávno otevřeli herničku s kavárnou. Je to zaměřené spíš na menší děti, balónky, duplo, hračky, a paní tam má pořád plno, když prší, má plnou kapacitu. V kavárně má dobrou kávu, domácí koláče a různé zdravé chlebíčky. O víkendech nabízí pronájem herničky na narozeninové oslavy a myslím, že jí to funguje. Je to tedy v Praze na sídlišti.
Ahoj, jak už psaly maminky výše - je to dvojsečné... U nás v Kolíně jedna taková kavárna - restaurace byla. "Matky" strašně volaly po tom, že není kam s dětmi jít, že tu není žádná restaurace s dětským koutkem, že všude to je, jen v Kolíně nic 🙂 Nu, a pan provozovatel po celkem krátkém čase zavřel, znechucený, ne ani tak z toho, že neuspěl, ale z chování návštěvníků. Maminky seděly, povídaly si, děti nechaly lézt všude možně, i za bar, házet hračkami, atd... Na ohrazeném prostoru s kobercem byl nápis, že Zákaz vstupu s jídlem - ignorace, děti si tam vesele drobily rohlíky, piškoty, kydaly přesnídávky, do toho koberce se to pěkně zašlapalo, neustálé čištění, údržba... O tom, že si maminky nosily svoje pití a jídlo pro děti, často i PETku s pitím pro sebe, ani nemluvě... No, nechci zakladatelku odradit, všude to stejné není, možná to prostě chce hned zkraje nastavil pravidla a vyžadovat je. Taky by se mi něco takového líbilo, ale jak už tu někdo psal, pokud by člověk vrazil peníze do vybavení - skluzavka, houpačka, atd., chce to opravdu platit vstupné, byť jen třeba 50,- Kč, ale něco určitě.... Držím palce.
Maminka dceřiny spolužačky měla několik let dětskou kavárnu s celkem velkým placeným hracím koutkem. Co vím, zavřela ne kvůli covidu, ale znechucená chováním rodičů. I v nedaleké kavárně dětský koutek relativně brzy zrušili, protože děti nekordinovaně běhaly po restauraci, hlučely a zavazeli personálu.
Moje známá dětskou hernu má a frčí ji dobře, ale měla vysokou počáteční investici cca 1,5mil . Má dobré místo a věnuje se tomu hodně, pracuje tam ona a nějaká její příbuzná. Klidně ti do zprávy pošlu kde ji má.
U nas je jedna skvela hernicka, ma skvely.koncept, kvalitni obcerstveni, neni velka, vstup zpoplatnen a je treba se rezervovat. A to hodne dopredu, protoze je tak popularni a nacpana, ze kdyz sem chtela tuhle rezervovat, tak maji do konce roku vetsinu dnu plno. Takze tam o lidi a prachy nouze nebude. Jde o koncept, o provedeni, ne o hernu s kavarnou jako takovou.
U nás v Ostravě je super hodně oblíbená herna. Opica - dětská herna s kavárnou. Měli vnitřní prostory i venkovní hřiště. Teď se přestěhovali do většího. Bez hřiště,ale s velkou terasou. Dřív tam bývala restaurace. Mají tam kavárnu, hernu, mini sekáč ( resp swap), dělají tam workshopy, příměstské tábory, chodí jim tam pedikerka, kadeřnice, dělají přednášky, mají i placené hlídání ( i večer, aby si rodiče mohli zajít na večeři nebo do kina).. frčí to.
@ondul jee posles web to me zajima jak to vypada?;)
Tak to už jsou většinou projekty za několik milionů. Navíc placené hlídání je fajnové, ale to bych musela mít pedagogické vzdělání. Každopádně děkuji moc za veškeré zkušenosti. To s tím ničením mě také pak napadlo. A je pravda, že maminky se chovají často hrozně. No musím to vše promyslet.
@veronicka89 bylo to v Porubě, byli jsme tam 2x. Ale teď se přestěhovali na Havlíčkovo náměstí.
Hlavni Problem jsou vydelky ;) podle me to ostatni okrajove ...
Kdyz se poridi vse kvalitni neni nic ani po 7 letech rozbite ...
V dnešní době určitě ne