Holky, jak to je, mateřská mi končí v dubnu 2015,ale do práce půjdu nejdřív v září- malá má 3 roky v srpnu . Mám se nahlásit na pracák? Do původní práce se vrátit nechci, chci o tom tak v únoru mluvit i s mým šéfem, takže vypovíme smlouvu a půjdu na pracák. Ani nevím, dostanu něco a po jakou dobu? Půl roku? Máte s tím některá zkušenost?
Já mám dítě narozené v červnu, takže jsem si rodičovský příspěvek rozpočítala tak, aby mi to vyšlo až do doby, než nastoupí do školky plus ještě kousek navíc. V dnešní době se může pobíray rodičák, chodit do práce a dávat dítě neomezeně do školky, takže není problém případně nastoupit do práce dřív, než vyčerpám oněch 220 tisíc. Rozpočítala jsem si to na 40 měsíců celkem (neměla jsem nárok na mateřskou, takže jinak bych rozpočítávala o 6 měsíců míň).
Já se v tom trochu strácím,poradíte mi?Mám rodičovskou dovolenou na 4 roky,dcera má narozeniny 18. září.Mám rodič. dov. do konce září nebo mám nastoupit na pracák hned 19. září?
no pokud máš v práci domluvenou rodičovskou dovolenou do tří let dítěte, tak na žádný pracák nemusíš. jsi dál do tří let dítěte zaměstnaná a pak teprve bych ukončila smlouvu. pokud jsi se domluvila na 2,5roku, tak ze zákona máš nárok na ty tři, tak se zkus se zaměstnavatelem domluvit na prodloužení do tří let a pak teprve ta výpověď. nebo ti v dubnu končí jen pobírání rodičovského příspěvku a ne dovolená v práci? pak to řeší snížení pobírané částky a tím prodloužení pobírání až do těch tří let. jinak až pak půjdeš na pracák, tak momentálně je myslím podpora 5 měsíců a po rodičovské měly všechny holky, co vím, nějakých 3800,- nebo tak nějak. ale nechci kecat 😉