Holky velkaaa otázka.. ziju s pritelem (cizincem) v jedne spolecne domacnosti .. mame nyni 4 rocniho syna. Jde mi o to, ze pritel musi byt hlasen kvuli cizinecke policii u mne a mit trvaly pobyt. Nejsme manzele! ale ted ta otazka ma prijem cca 15-20 tis hrubeho . a kdyz jsem ukoncila ke 4tym narozeninam meho syna rodicovskou dovolenou tak jsem chtela jit na Up se zaregistrovat s tím, že mam brigadu ale praci na HPP nemohu najit . Jednalo se mi o placeni zdravotniho pojisteni. Tam mi rekli ze bud 4600 hrubeho max si vydelam a oni zaplati zdravot. poj. a nebo ukoncim brig a mohu si zazadat o podporu.. otazka je ale jestli bych vubec na podporu narok mela kdyz mame dostacujici prijem ? dekuji pekne !
Záleží kolik si vyděláš na té brigádě. Pokud nad 4600 tak nemůžeš být registrovaná na ÚP.Když bys byla na pojišťovně jako pečující o dítě do 7 let,tak tam zas nesmí být dítě ve školce na víc jak 4h. Další možnost je platit si pojištění sama tuším.
Na podporu máš nárok, ale na tu nízkou verzi, 3800 (cca) první dva měsíce, pak se částka snižuje, poslední je asi 2500 a celkem se čerpá 5 měsíců.
Ano, nárok na podporu nezávisí na příjmu rodiny, ale na tom zda máš odpracováno a jelikož se péče o dítě počítá jako práce, tak odpracováno máš, ale ta podpora bude cca 3800,- takže to vychází lépe ta brigáda.