Mám nárok na dovolenou? Smlouva na dobu určitou

mikalan
16. pro 2015

Ahoj,
pročítala jsem diskuse, ale stejně z toho nejsem moc moudrá.
V pondělí to budu řešit s naší mzdovou, ale nemám vůbec představu, na co mám nárok, tak abych ráda aspoň tušila.

Učitelka, smlouva na dobu určitou 1.9.2014 - 30.6.2015, kdy prodlouženo 30.6.2015 - 30.6.2016. Jsem 6tt, od ledna jdu na neschopenku (předchozí operace). Pokud tomu rozumím správě, tak nárok na dovču bych měla až po 60 dnech, tudíž nemám žádnou, abych si ji vybrala v lednu (chtěla bych si zařídit věci ještě před nástupem na neschopenku). Nárok vzniká až za období MD. TP je asi 14.8., takže na MD nastupuju cca 30.6.2016, kdy mi ale končí smlouva. 🙂
1. Tudíž vlastně mám komplet smůlu a nevzniká mi žádný nárok na nic, chápu to správně? 🙂
2. A co bude tedy následovat po skončení smlouvy? Přejdu prostě na MD, pak na RD, hotovo?

Díky
A pardon za překlep v nadpisu, nezkontrolovala jsem zo. :(

xpila
16. pro 2015

@mikalan Pokud ti nezbyde nějaká letošní dovolená, tak za rok 2016 ti žádná nevznikne. Smlouva ti prostě skončí, ty budeš pobírat PPM a pak hned RP. Na RD nebudeš, jelikož nebudeš zaměstnaná.

23363
16. pro 2015

Na mateřskou se může, myslím, nastoupit osm týdnů před termínem porodu. Domluvte se s vaším gynekologem, aby vám napsal mateřskou před ukončením pracovní smlouvy. Pak vám je zaměstnavatel povinen smlouvu automaticky prodloužit.

tulikiss
16. pro 2015

@23363 zamestnavatel rozhodne nic prodluzovat nebude, smlouva proste skonci.

xpila
16. pro 2015

@23363 Tak to opravdu povinen neni. Takovou blbost uz jsem dlouho neslysela.

23363
17. pro 2015

Tak to pardón, já to tak měla. Myslela jsem, že je to jeho povinnost, né dobrá vůle...