Mám hledat novou práci, když se snažíme o miminko?

veroniquecz
14. zář 2018

Ahoj 🙂 Dovoluji si Vás zeptat na váš názor 🙂 Minulý rok jsem nastoupila do práce na DPČ, teď po roce jsem dostala smlouvu, ale jen na dva roky (je to zástup za RD, jiné místo bohužel není). Na daném místě jsem spokojena, super kolektiv i práce. Ovšem začali jsme s mužem uvažovat o druhem dítěti. A teď to dilema - zůstat na stávajícím místě s tím, ze není jisté, ze by se ve firmě našlo za 3 roky místo, nebo si hledat práci na dobu neurčitou “za každou cenu” i když by to nebylo to pravé ořechové (jednu nabídku už i mám). Díky za názory.

78marcela
14. zář 2018

Pro mě by byla rodina a děti to nejdůležitější. Já stala před podobným rozhodnutím, buď mít druhé dítě nebo návrat do práce, kam jsem strašně moc chtěla. Věděla jsem, že když budu mít druhé dítě, kolegyni, co nastoupila za mě, dají smlouvu na dobu neurčitou a já si tím definitivně zavřu dveře.
Ale dítě byla priorita s tím, že si prostě později nějakou práci najdu. No a co se nestalo, odesla jim jiná kolegyně zcela nečekaně a já se tam teď od září vrátila, zatím na půl úvazku, výhledově za rok snad celý. Takže klidně dítě, a pak po něm klidně hledej práci nastalo.

zmrzlinka
14. zář 2018

Volila bych dítě. Pracovnych nabidek ještě bude...

prostenika85
14. zář 2018

Ahoj, dnes zaměstnavatelé velmi často dávají smlouvu na rok, kterou zase prodlouží na rok... Jestli Tě současná práce baví a navíc přemýšlíš o rodině, o změně neuvažuj, byla by zbytečná 😉

cuuza
14. zář 2018

Nikdy nevíš, co bude s tvým zaměstnavatelem za tři roky, takže bych to vůbec nezohledňovala.

priefi
15. zář 2018

@veroniquecz skoro vsude dostanes prvni rok na dobu urcitou a pak az neurcitou. Pokud budes mit smulu, tak jako ja, dostanes dokonce 3x na dobu urcitou, nez budou ochotni Ti dat dobu neurcitou. Zalezi na tom, jak dlouho chcete cekat, nez se o mimi zacnete snazit. My jsme se snazili kdyz jsem mela smlouvu na urcito. Byla jsem tam spokojena a chtela uz mimi a nechtela cekat dalsich 5 let. Ted mi v ramci rd prodlouzili smlouvu, ted jsem opet tehule a smlouva skonci driv, nez druhatko bide mit 3, takze kdo vi, zda mi to prodlouzi na smlouvu na neurcito, anebo budu mit ukonceni...

barchen
15. zář 2018

@veroniquecz Pokud je tam spokojenost, tak bych rozhodně zůstala. Za 2 roky se může stát ledacos a taky to druhé dítě si může dát načas...