Mám brigádu a nechápu mzdu. Prosím, poradíte?

29. zář 2021

Ahoj maminky, jdu k Vám pro radu, protože tady se ví vše 😁 paní jsem se zeptala, ale nějak mi to moc nevysvětlila, takže to prostě furt nechápu. Jsem strašný tatar na toto. Našla jsem si roznaseni letáku při rodicaku, budu to dělat s dcerkou, doma mi už hrabe a kazda koruna k dobru. Cituji jak mi to paní podala:

“ Podle počtu druhů. Od 1. - 5. 400 kč, 6.- 8. druhů 500kč a od 9.druhů 600kč” svoz je každý týden 2x (čtvrtek a neděle)
Pak mi ještě napsala

“Ano každý týden dva roznosy, takže 8 - 9 roznosů měsíčně, podle toho jak je dlouhý měsíc. Druhů chodí každý roznos jiný počet, nikdy nevím kolik jich bude. Na víkend nám někdy přijde jen lidl, takže se nemusí ani kompletovat a je to hned. Proto jsou i odměny takhle rozdělené. Před vánoci by asi mělo být více druhů”

A já tedy furt nechápu kolik mi to dela. Pokud dobře počítám a ta každý svoz je třeba těch 400,- a je to 2x v týdnu tudíž 800,- za čtvrtek a neděli by to mělo dělat přes 3000,-?
Chápu to správně?
Děkuji 😢

eressiel1020
29. zář 2021

Tam to záleží na tom kolik druhů letáku dostanou na ten den roznosu (Lidl,Penny Kaufland atd.) Od toho se odvíjí náležitá suma za roznos příklad jeden den roznosu budou 4 druhy letáku takže 400 Kč a druhý den roznosu bude 7 druhů letáků takže 500 Kč. Před Vánoci to bývá těch 9 a více druhů letáků.

muhehehe
29. zář 2021

Ano, chápeš to správně. Minimálně 3200 za měsíc, podle toho, jestli bude roznosů 8 nebo 9, a kolik druhů letáků zrovna bude.

autor
29. zář 2021

@eressiel1020
@muhehehe

Holky chápu to úžasně! Moc děkuji za vysvětlení!❤️❤️❤️

merope
30. zář 2021

Ještě upozorním, že to nejspíše bude na DPP, tzn. 15% daň. Ale když si pak uděláš daňové přiznání, nejspíše ti ji potom vrátí zpátky. DPP do daňovky dávat nemusíš, ale můžeš (pokud nemáš jiné příjmy = vrátí se ti daň zpět).

j.a.n.i
30. zář 2021

@merope Tak muze podepsat prohlášení a nemusi zadne danove priznani resit.

merope
30. zář 2021

@j.a.n.i Vidíš, to mi nedošlo, že když má jen jednu DPP, tak může. Já vždy měla víc.

autor
30. zář 2021

@merope Nene, není. Dělají to i 15 leté děti, je to normální brigáda 🙂 ale moc děkuji, za upozornění.

nikjean
30. zář 2021

I brigádníci mají pracovní smlouvy, většinou DPP nebo DPČ, takže se tě to týká nebo budeš snad pracovat na černo?

merope
30. zář 2021

Brigáda právě bývá na DPP (Dohoda o provedení práce). Výjimečně se dělají DPČ (Dohoda o pracovní činnosti).

autor
30. zář 2021

@nikjean Aha, tak vidíte jak jsem hloupá🙄😁 já vždy pracovala jen na HPP, tak jsem tele. Omlouvám se😁

merope
30. zář 2021

Tak proto se tu ptáš 🙂. (Kdybys to všechno věděla, ptát se nebudeš.)

autor
30. zář 2021

@merope Právě. Moc děkuji za pomoc. 🙂🌸