Holky, chci se zeptat... Je mozne, ze se zamestnavatel z neschopenky dovtipi, s cim zamestnanec marodi? Pry jsou nejake kody pro konkretni kategorie nemoci, ktere lekar na neschopenky vypisuje... Je tomu tak?
No, potřeba to zkontrolovat... Mně doktor tiskl jakoby všechny listy najednou, takže kod byl na všech, i vycházky (moc si to nepamatuju, ale na některém listu jsem si všimla, že tam jsou časy vycházek a ani na to nejsou na tom listě kolonky, ale mně to bylo nějak jedno)... jsou to takový ty propisovací papíry, tak si to asi usnadnil a vypsal na všechny všechno... resp. na první všechno... kod jsem na tom, co jsem posílala do práce měla 100% 0200, taky proto jsem šla s pravdou hned ven
Jestli se to dovtípí nevím, možná má telepatický schopnosti. Ale z logiky věci je protizákonný sdělovat tyhle informace třetím osobám.
Nevím, jestli se tam píše nějaký kód, ale doktor tam minimálně dává své razítko. Takže pokud jsi ve správném věku a stavu a přineseš neschopenku s razítkem z gyndy, tak by musel být dost blbý, tedy alespoň dle mě, aby ho nenapadlo, že můžeš být těhotná.
Při prvním těhotenství jsem to chtěla tajit do konce prvního trimestru, začala jsem špinit, dostala na gyndě neschopenku s jejich razítkem, tak jsem to raději řekla zaměstnavateli hned než si něco vymýšlet.
Pokud jde o jiný zdravotní problém, tak asi do toho zaměstnavateli nic není, a pokud je rozumný tak se ani zbytečně nepídí. Navíc z razítka toho už tolik taky nevyčte.
Tak ono i kdyz je clovek v praci a jde treba 4x za prvni trimestr k doktorovi, a donese pokazdy razitko z gyndy na propustce, tak ono je z toho dost jasny, ze ma clovek bud gynekologicky problem nebo tehotenstvi 🙂.. a kdyz se zena treba pred rokem vdala, tak je to dost jasny.. aspon takhle to bylo u me. Ale nikdo se me neptal a ve 12tt jsem jim to oznamila sama.
Vím, že v některých ambulancích (ale většinou je to v rámci nemocnic) mají razítko, kde je jen napsané "odborná ambulance"..z toho se nedoví nikdo nic..Vím, že to bývá většinou u psychiatrických ambulancí apod.
Žádný kód by tam neměl být. Ale pravda je, že podle razítka se to zaměstnavatel dovtípí. Můj teď momentálně ví, s čím marodím. Věděl to od samého začátku.
holky a mohu být na neschopence jako razitko od obvodáka i kdžy budu těhotná?prostě že by tam nebylo razitko z gyndy?
@yurika33 ahoj. No, já jsem na PN v těhu začínala taky přes obvoďáka, takže jsem to oznamování v práci trochu oddálila. Bylo mi nonstop špatně a furt jsem blila. Nějak mě nenapadlo jít s tim na gyndu i když v té době jsem už věděla, že jsem těhotná a že je to tím. Ale bez problémů mi ji vypsala obvoďačka, takže do práce jsem nesla papír s razítkem praktického lékaře. Ten kód se do papírů do práce myslim opravdu nepíše. Když jsem pak šla na další plánovanou těhu prohlídku na gyndu, tak mi sestřička řekla, že už si mě převezmou do péče oni a neschopenku si převedli. Tudíž Na konci měsíce jsem nesla do práce lístek na peníze, ve kterém bylo razítko z gyndy, takže tímto se to provalilo i kdybych nic neřekla. Ale to jsem byla asi v 10. týdnu, takže mi to bylo už jedno. Ale není to teda moc šikovně vyřešený... Může se stát, že někdo omarodí a nechce, aby se vědělo, čeho se ta nemoc týká, ale ta blbá razítka vše prásknou 😀
Mě taky gyndařka říkala, že když otěhotním a budu hned chtít na rizikový, jako že půjdu, kvůli potratu, tak že ona mi neschopenku vystaví nejdříve v 9-10tt a pokud bych chtěla jít okamžitě, jak to zjistím, na rizikovku, že si mám zajít za obvoďákem, domluvit se tam a gyndařka si mě pak převede k sobě.
Ne, protože na díl s modrým pruhem, který dostává na kraji zaměstnavatel, ani na díl s červeným pruhem, kterým se neschopenka ukončuje, se kódy nemoci nepíší. Po tom zaměstnavateli nic není