Znáte někoho ve svém okolí kdo měl dobře placenou práci, ale rozhodl se pro hůře placenou? Například měl v práci toho až moc....... Ráda si přečtu příběhy takových lidí proč jste se k tomu rozhodli a tak.....
@floralys sebe.. a je me lip 😃
@janule0123 Umíš trošku rozepsat tvůj příběh prosím?
Pět let jsem pracovala v korporatu, krásné peníze, HO, jen hafo práce a ne moc fajn kolektiv ke konci, odešla jsem, jsem nyní druhým rokem státní zaměstnanec, poloviční plat, než co jsem měla, navíc každý den ježdění do práce, ze začátku to bylo super, celkově je to tam fajn, pohoda, úžasný šéf… ale vnitřně mě ten poloviční plat štve a navíc kupodivu mi ten shon v práci začal chybět. To, co jsem si myslela, že by pro mě bylo úžasné, nakonec je opakem, takže tam budu končit
Kdyz jsem nastupovala do soucasne práce, byla jsem prijata na nizsi pozici, než by odpovidalo memu vzdělání, s tim, že až se uvolní odpovidajici misto, tak povysim. Za par měsíců se opravdu uvolnilo, ale zatim jsem se rozhodla zustat na nizsi a samozřejmě i méně placené pozici. Důvod je především menší zodpovědnost, ještě se necitim úplně jistá v kramflecich a raději budu mit pohodičku než sice lepší práci, ale vic stresu... časem uvidím. Rozdíl v platu neni nijak dramatický, asi tak 38 vs 42 tisíc, to mi za ten klid stojí (nemyslim klid a pohodu ve smyslu nicnedelani, ale te menší zodpovědnosti plus cast pracovni naplne, o kterou zrovna nestojim).
Manžel jezdil kamionem, sice pěkné peníze, ale byl doma jen na víkend. Nyní dělá dispečera, kousek od domu. Je to pozice sice vyšší ale mzda asi o 1/3 nižší. Nicméně mame malé děti a je důležité, že je doma. Navíc díky tomu můžu i já víc pracovat, takže jsme na tom jako rodina lépe.
Když jsem pracovala v zahraničí, měla jsem větší peníze než v ČR, ale zase mi chyběla rodina. Jinak nevím, jestli se budu ještě vracet do své práce. Peníze jsou tam na náš kraj dobré. Ale to je tak asi jediná výhoda. Řešíme celkový příjem domácnosti. Pokud půjde můj chlap platově nahoru, můžu vzít i méně placenou práci, kde bude lepší kolektiv, zajímavější náplň práce,...
Já jsem teď odešla z lepší, odbornější a mnohem zajímavější práce do horší. Odešla jsem kvůli otřesnému šéfovi. Finančně jsem si nakonec nepohoršila vůbec, i když jsem čekala, že půjdu dost dolů. Beru stejně za víc volna a mnohem míň náročnou práci. Nicméně jsem hned na začátku zjistila, že to není práce pro mě a protože to byl přestup v rámci jednoho zaměstnavatele, budu se vracet zpět hlavně díky tomu, že nás odešlo dost, aby to toho hroznýho šéfa stálo místo
Moje bývalá kolegyně šla ze soukromého sektoru do státního...původní práce ji nenaplňovala už, stejně tak pracovní prostředí, v nové prací je 2 roky a je velmi spokojená (je blíž vystudovanému oboru). Nelituje vůbec.