Lékařka - chtěla bych změnit profesi

slunickova123
4. říj 2016

Ahoj vsem, jsem vystudovana lekarka, nyni jsem se po md vratila opet do prace. Je to nove misto, prestehovali jsme se, takze mimo nove kolegy si zvykam i na jiny system prace atd. Jsem tam mesic a mam pocit, ze se do tohoto nemocnicniho prostredi vubec nehodim. Jsem dost povahove introvert, citliva na okoli. Svou praci zvladam dobre, ale nejsem stastna- vsichni jsou negativni, vystresovani, nastvani. Kdyz prijdu domu, jsem uplne vycerpana, psychicky, z toho negativniho, draveho prostredi, ale musom pusobit v pohode, protoze se musim venovat diteti. Bohuzel to neumim " vypnout" ,stale myslim na to, jak mi bylo na md lepe. Dalsi vec je, ze jsem veliky priznivec prirozeneho porodu a pece o mimi, ale tady na tom gyn.por.odd, kde jsem, je to teda uplne proti memu presvedceni ,ale nemohu s tim pristupem kolegu nic delat, kdyz jsem novacek... Jsem z toho nestastna a uvazuju o zmene profese, nejsem zrejme spravny typ pro dnesni zdravotnictvi, potrebovala bych neco klidneho, neco, kde se nebudu stresovat. Ale nevim vubec, co by to melo byt..je tu nejaka sestricka nebo lekarka s podobnym pocitem nebo zkusenosti? Nebo kdokoli s nejakym napadem??

kacenka1111
4. říj 2016

Vzhledem k povaze - alternativní jedná, masáže, fyzik, práce s klientem, ale víc citlivěji, soukrome atd.....

lucyanek
4. říj 2016

A co třeba se začít soukromě zaobírat homeopatií nebo něcím podobným? 🙂 Třeba jen pro děti? V dnešní době by vás s takovým pěkným přístupem každý vyhledával...

tery_s
4. říj 2016

@slunickova123 profesi neměňte, já jsem 6 let před MD dělala sestru, v ,,mládí,, jsem ve velké nemocnici neměla problém, jak píšete dravost, negativita, rozpory s klienty, kolegy, rodinami, všichni jakoby nasadili ten výraz odporu ke své práci... celkově jsem to moc nebrala, měla jsem docela fajn kolektiv a i přes náročnost práce na kardiochir-res to bylo super. Po MD jsem se ale už nevrátila... k blízkosti nového bydlení jsem šla do malé nemocnice se základními odděleními já konkrétně na ARO, ale to by jste koukala jako já... úplně jiní lidé, lékaři, kolektiv i klienti, nikdo nečekal víc než bylo možné, ale zároveň ta péče a přístup byla mnohem lepší než v té velké nemocnici. Na danou gynekologii jezdí rodit maminy i z okolí 100km pro vyhlášený osobní přístup, lehce alternativní dle přání rodičky, žádné honem sprcha honem klystýr, vyšetření, koza, neumíte rodit, tak řízneme... a to jsem fakt koukala a jsem spokojená úplně moc, po druhém těhotenství se tam moc ráda vrátím 🙂 a vám přeju, aby jste se poohlídla po něčem menším, možná o trochu méně peněz, ale ten klid, když jde člověk domu, to je mnohem důležitejší

verka4d
4. říj 2016

@slunickova123 Jestli si dobře pamatuji,tak jste v jedné diskuzi zmiňovala,že jste pediatr? Co tak zařídit si vlastní soukromou praxi...sama sobě pánem ,vše podle Vašich představ. Dobrých a laskavých pediatrů není nikdy dost 🙂

monikadejna
5. říj 2016

Prosim, nenechte se semlit, takovych je malo a je strasna skoda, ze jsou ze zdravotnictvi vystipani! Pokud si otevrete soukromou pediatrickou praxi, verte, ze maminy si k vam cestu najdou, tyhle zpravy se siri rychle!

slunickova123
autor
5. říj 2016

Vsem diky za prispevky, jeste uvidim...

japona
5. říj 2016

@slunickova123 Podle me není "chyba" v profesi, ale v tom konkrétním miste, kam jste nastoupila. Poohlédněte se jinde. Byla by škoda se na medicínu vykaslat..
Na druhou stranu jste tam měsíc, nevím, jak dlouho jste byla doma, tak je mozne, že vám bude chvíli trvat, než se rozkoukate🙂
Zatim bych zustala a pritom aktivně hledala něco, co odpovídá vašemu přístupu.

mysonek
6. říj 2016

@slunickova123 co PLDD? Těch je teď velmi málo, takže nebude problém sehnat místo, třeba rezidenční. Já mám atestaci z interny, ale představa že budu až do důchodu na oddělení (v nemocnici, kde jsem pracovala jiná vyhlídka nebyla) se mi moc nelíbila. Tak jsem šla na obvod a jsem spokojená. Tak možná by Ti PLDD vyhovovalo víc než nemocnice. A tam bude naopak výhodou to že jsi nakloněná spíše přirozenému porodu, tedy předpokládám, že i spíše nějaké přírodní léčbě (pokud je to možné) a minimalizaci očkování. Spousta rodičů toto ocení.

slunickova123
autor
6. říj 2016

@mysonek pldd je reseni, ale stejne si musim jeste dodelat praxi v nemocnici😞 a nevim, jestli zvladnu ten cas, co mi zbyva do atest.😞 Achjo, ten nas system je naprd.

lucykal
6. říj 2016

Musím říct, že jsem několik let pracovala v nemocnici. Ted jsem rok a pul na mateřské a předtím jsem byla na rizikovém těhotenství od 5tt( ne kvůli práci) hodně moc přemýšlím zda se tam chci vůbec vrátit a chci dělat takovou práci. A nejen to nejak jsem si nesedla s ženským kolektivem. Pomlouvání atd dřív jsem to překousla jaký na sebe lidé jsou, ale ted si říkám zda tomám zapotřebí vůbe stresovat se. Práce tam je hrozně moc na všechny nasazují práci když někdo chybí dělá se ta samá práced v menším počtu. Nevím zda mě to vůbec v životě naplnovalo.

loafeer
6. říj 2016

@slunickova123 souhlasím s holkama, není to asi jednoduché, ale co se pokusit o soukromou praxi, popř vyučovat pediatrii a třeba i nějaký další odborný předmět?

mysonek
6. říj 2016

@slunickova123 a PLDD je základní obor, nebo není? Já nevím jak to je. Ale nějakou praxi v nemocnici už máš ne? Třeba u VPL (všeob. praktické lékařství) je té praxe v nemocnici celkem málo, celá příprava jen 3 roky z toho v nemocnici asi rok a kousek. Navíc pokud bys získala rezidenční místo, tak budeš mít školitele a budeš jakoby zaměstnaná u něj na tom obvodě a ne v nemocnici. Takže do nemocnice budeš chodit jen na stáže a i ta práce tam bude jiná, spíš by ses měla učit než jen makat (i když to tak v reálu být nemusí, vím že na interně stážisti pracují téměř stejně jako zaměstnanci, alespoň u nás to tak bylo)

slunickova123
autor
6. říj 2016

@mysonek Mám praxi 2.5 roku, na PLDD potřebuju 3, a jsme tam jak otroci, když jdeme na stáž - levná prac. síla. A bohužel se ten systém má měnit, PLDD se asi bude slučovat s pediatrií, takže pak mi bude zbývat ještě asi 2 roky, pokud by se to sloučilo☹(

mysonek
6. říj 2016

No a kdyby ses zapsala teď, nenechali by Tě to dodělat? Já to takhle měla s angiologií, těsně předtím než jí zrušili jsem se zapsala, pak z toho byl nějakou dobu certifikovaný kurz, ale po nějakou dobu nechali normálně udělat atestaci všem co se vzdělávali podle starého programu. No teď už je to zase základní obor, ale já už jsem to vzdala, mám internu a teď dodělávám praktika. No a s těma stážema to moc dobře znám, to se nedá ani nazvat levná pracovní síla. Ty (tvůj) zaměstnavatel za to ještě platí a ty tam pak pracuješ. Ještě že už to mám za sebou. Také mě to vždy štvalo.