Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jak řešíte časté absence v zaměstnání, které s sebou léčba neplodnosti přináší. Učím ve škole, nemohu si tedy pracovní dobu upravovat dle svého. Všechna lékařská vyšetření a úkony se snažím plánovat na odpoledne, ale ne vždy je to možné a mně činí problémy opakovaně se omlouvat a ze zaměstnání odcházet. Sdělili jste vedení pravý důvod svých absencí nebo ne? Děkuji za reakce.
Nikdy jsem nesdělovala info takového typu, Jsou lidé různí a né vždy plně chápaví...ne že by jim to nemuselo být jedno,ale bála jsem se pomluv, né od vedení, ale od těch ostatních, kteří se to stejně vždycky nějak dozvědí... 😒 Nebála bych se kvůli sobě...ale když se třeba zadaří, bála bych se že se to dostane k mým dětem, které by tím trpěli ze všeho nejvíc, a myslím, že je zbytečné aztěžovat dětem hlavinky takovými věcmi..Je to můj názor...a je mi jasný, že tay s tím nebude většina souhlasit, ale já jsem pro tajnění,kvůli svým dětem, které bych chtěla ušetřit budoucích problémů, spolužáci a jejich vrstevníci bývají občas zlí, a jejich rodiče by si mohly spoustu takových věcí doma vyprávět..... 🙂
já to taky řekla na rovinu šla sem za šéfem a vše mu řekla a on mě vyšel vždy stříc aji když mě nebylo dobře tak hned sem měla jít domu odpočívat ale muj šéf nikdy nemohly s manželkou mít děti má adoptované takže mě v tom moc podporoval a taky viděl na propustce razítko s CARU ale né každý je takovej takže na to bacha.A když sem otěhotněla nakonec přirozeně tak hned mě poslal domu a dal dovolenou než mě vystavili neschopenku🙂)
Ahoj já to tehdy ( před 12 lety ) řekla v zaměstnání na rovinu a všichni mi fandili, dojížděla jsem do Caru cca 200 km. A ani potom jsem se tím nikdy netajila že je syn po IVF( ale také jsem se tím samozdřejmě nechlubila)
Našemu synovi jsme asi v 1 třídě řekli že byl počat trochu jinak aby se to dozvěděl od nás, a nikdy s tím nebyly problémy jen když v přírodovědě brali vznik života a paní učitelka vykládala že k oplodnění dojde splynutím vajíčka a spermie v těle matky náš syn se přihlásil a pověděl že je to někdy i jinak a k oplodnění může dojít i mimo tělo za pomoci lékařů. Paní učitelka ( starší důchodkyně ) si stěžovala Jakubovo třídní že co tomu dítěti povídáme že si myslí že to není vhodné. Při rozhovoru s třídní učitelkou vyplynulo že ona je na tom vlastně stejně jelikož její syn je také z IVF a dokonce jezdila do stejného Caru jen o dva roky později.Společně jsme se zasmáli že ještě v dnešní době jsou lidé kterým toto připadá nenormální. Takže je na každém jak se k tomu postaví a co pustí do světa a co ne.
Ahoj, tak já jsem byla na podzim na operaci a hned po ní jsem řekla zaměstnavateli, že to nedopadlo dobře a bude to vyžadovat další léčbu. Nevyjádřil se. No a teď jsem dostala lázně a on mě vyhodil, protože jsem prý chodila často k doktorovi a po lázních určitě otěhotním a půjdu na rizikový... 😠 Žádný pochopení, tvrdej kapitalismus za každou cenu.... ☹
měla jsem naštěstí dost dovolené, takže jsem to řešila takhle nebo výmluvami, že jedu ještě ráno s autem do servisu atd., ale pokud učíš, tak to máš samozřejmě těžší než si jen odskočit z kanceláře 😒 záleží vždy na přístupu vedení... držím palce 😉
Ahoj, mám bohužel stejnou zkušenost jako pupidu☹ Poslední den v práci před odjezdem do lázní a dostala jsem výpověď. Na pochopení a nějakou podporu se v dnešní době nehraje...
Také jsem to řekla šéfovi na rovinu a mám štěstí, že on sám má děti z IVF 😉 . Takže to chápe, dokonce to se mnou probírá, doporučuje doktory atd. 😀 😉 Ale zatím mám absence jen kvůli rehabilitacím (cvičím Mojžíšovku) a na IVF nebo spíš IUI se chystáme až na podzim. Druhá věc je ta, že jsem v roce 2010 prodělala dvě operace a po nich dlouhou neschopenku a sice mě nevyhodil, ale přesunul mě na jinou pozici...Trochu mě to mrzelo, ale na druhou stranu jsem tu spokojená a mám mnohem míň stresů 😉. Takže vše zlé je k něčemu dobré 😎 . Jestli to říct nebo neříct fakt nevím, záleží asi i na vztazích s nadřízeným 😉 .
Tak já nedělala ve škole,ale normálně ve fabrice,ale řekla jsem to hned od prvopočátku,nakonec jsme tam jezdili 5 let takže těch absencí bylo opravdu nespočet,ale musím říct,že mě celý podnik držel palce,neměla jsem problém brát si neschopenku,propustku i když jich bylo hodně,někdy i 3x v týdnu,vzhledem k tomu,že jsem to měla 60km,takže to bylo na celý den tudíž sice propustka,ale ani jsem se ten den nevracela do práce 😅 vycházeli mě vstříct-samozřejmě,že jsem to pokud to šlo domlouvala tak aby mě to nezasahovalo do směn-dělala jsem na dvě směny,ale většinou to nevycházelo 😀 Někdy jsem si třeba brala i dovču,ale jinak u mě teda mají všichni za 1 s jakým přístupem mě vycházelo vedení 😉 Bohužel(bohudík),když už jsem konečně otěhotněla,tak za dva měsíce se firma zrušila ☹ Teď mám sice děti,ale práci žádnou,v dubnu jim budou tři,ale stojí to za to 😉 Držím palečky ať to výjde co nejdřív 😉