Ahoj, chtela jsem se zeptat, zda se da pres urad prace udelat kurz kosmeticky? A jestly ano co to vse obnasi? Prispeji mi na to? Ja jsem ted na rodicovske dovolene a chtela bych si udelat kurz a do budoucna neak zacit podnikat kolem kosmetiky dekuji za kazdou radu. Jsem Mlade Boleslavy
Já si naopak myslím, že to může být fajn. Jaké jsou podmínky z úřadu práce si zjisti. Jestli máš vlastní prostor, ideál. Jestli ne, jsou možnosti si křeslo pronajmout. Není to levné, ale druh těchto služeb taky levný není... Hodně žen se teď zaměřuje na přírodní kosmetiku, jestli máš třeba zkušenosti s tím? Nemusíš makat 5 dnů v týdnu 8h denně, můžeš si práci přizpůsobit. Svatby mohou být příjemným přivýdělkem v době, kdy je předpokládám manžel doma. Děti nemusí být neustále s matkou Můžeš si zvolit, že budeš dělat třeba jen 3 dny v týdnu. Rozjet to pomalu na mateřské, klientela se bude získávat postupně, to ano, ale jestli na mateřské jsi, je to za mě ideál. Kamarádka je kadeřnice, mohla si přivydělávat celou mateřskou, pracovní dobu si zvolí sama a vydělá víc jak já s VŠ
Garanta uz nepotřebuješ, jen takova vsuvka.
Kurz si můžeš udělat, mrkni na webových stránkách jsemvkurzu.cz, jestli tě u vás něco zaujme, kosmetička se dělá většinou jako zvolená rekvalifikace, můžeš vybrat kurzy do 50 tis ( limit za 3 roky), rekvalifikace nejsou narokové, posuzuje se to individuálně a je třeba řádně zdůvodnit. Můžou ti ji schválit, i kdybys nakonec podnikat nezačala. Dotace na zahájení podnikání je další balíček z aktivní politiky zaměstnanosti, tam už jsou podmínky přísnější- zahájit do nějaké doby po skončení kurzu, podnikatelský plán,to je dobré se informovat přímo na úp. A je třeba se zaevidovat jako zájemce o zaměstnání.
Nevím jak teď, ale kamarádka si ho musela zaplatit. Po kurzu si ještě musíš sehnat a zaplatit na 2 roky garanta. Min. 7.000,- musíš vydělat na sociální a zdravotní. Pokud nemáš vlastní prostory, tak nájem třeba za garsonku, nákup všeho za hotové. 3 roky jí trvalo, než začala vydělávat a zákaznice se začaly pravidelně vracet. Každou sobotu v práci, protože líčení na svatby nebo plesy. Největší nával zákaznic je večer, takže každý den do 19h v práci. Když jim s pracovní dobou nevyhovíš, půjdou jinam. S malými dětmi to nelze, vůbec bys je neviděla.