Konec smlouvy na PN, mám dál nárok na nemocenskou?

vodi88
17. led 2017

Dobrý den,jsem na rizikovém těhotenství od 1.listopadu 2017 a pracovní poměr mi skončil 30.listopadu 2017.
Mám nárok na nemocenskou? nebo se musím přihlásit na úřad práce?Vůbec nevím co dělat

absintka19
17. led 2017

@vodi88 prihlasit na UP. Od 1.12 jste nezamestnana. Nemocenskou zamest.plati jen prvnich 14 dni, pote ossz a to jen do konce prac.pomeru. kdyz tak si na up zavolej.

vodi88
autor
17. led 2017

@absintka19 Ale vůbec jsem nedostala z práce ukončenou smlouvu.

xpila
17. led 2017

@absintka19 Pokud je na neschopence, tak se na ÚP logicky přihlásit nemůže.

@vodi88 Máš na mysli jiště listopad 2016 a ne 2017 😉 Na neschopence zůstáváš dál, nikam se nehlásíš. Pracovní poměr ti skončil uplynutím doby, takže ti ani žádné ukončení nepřijde. Jen ti měli poslat zápočtový list apod., tak si o to zažádej.

absintka19
17. led 2017

Asi jsem to spatne pochopila...

romanavitkova
17. led 2017

@vodi88 Ted jsem to řešila. Na ÚP nechod - nepřijmou tě, jsi v ochranné lhůtě takže nadál neschopenku (lístek na peníze) budeš nosit svému bývalému zaměstnavateli. A on ti musí poslat zápočtový list a další dokumenty 🙂 Jinak nevím jak dlouho jsi předtím pracovala ale pokud dýl jak 2 roky .... tak po ukončení mateřské si můžeš jít na UP zažádat o podporu ;) takže budeš mít 5 měsíců podporu + rodičák 🙂

vodi88
autor
18. led 2017

Holky děkuju vám. Jen lístek na peníze už nedostavam jen ten první měsíc tenhle už jsem žádný od doktorky nedostala. Teď už to posílá jen na socialku nebo?

romanavitkova
18. led 2017

@vodi88 Lístek na peníze musíš odevzdávat každý měsíc. Musíš si o to u doktora říct 🙂 jsou tací co dávají automaticky a další co jim to musíš připomenout 🙂 jinak jak budeš mít lístek na penize půjdeš za býv. zaměstnavatelem a ten to pošle na ČSSZ ;)