Dobrý den,jsem na rizikovém těhotenství od 1.listopadu 2017 a pracovní poměr mi skončil 30.listopadu 2017.
Mám nárok na nemocenskou? nebo se musím přihlásit na úřad práce?Vůbec nevím co dělat
@absintka19 Ale vůbec jsem nedostala z práce ukončenou smlouvu.
@absintka19 Pokud je na neschopence, tak se na ÚP logicky přihlásit nemůže.
@vodi88 Máš na mysli jiště listopad 2016 a ne 2017 😉 Na neschopence zůstáváš dál, nikam se nehlásíš. Pracovní poměr ti skončil uplynutím doby, takže ti ani žádné ukončení nepřijde. Jen ti měli poslat zápočtový list apod., tak si o to zažádej.
Asi jsem to spatne pochopila...
@vodi88 Ted jsem to řešila. Na ÚP nechod - nepřijmou tě, jsi v ochranné lhůtě takže nadál neschopenku (lístek na peníze) budeš nosit svému bývalému zaměstnavateli. A on ti musí poslat zápočtový list a další dokumenty 🙂 Jinak nevím jak dlouho jsi předtím pracovala ale pokud dýl jak 2 roky .... tak po ukončení mateřské si můžeš jít na UP zažádat o podporu ;) takže budeš mít 5 měsíců podporu + rodičák 🙂
Holky děkuju vám. Jen lístek na peníze už nedostavam jen ten první měsíc tenhle už jsem žádný od doktorky nedostala. Teď už to posílá jen na socialku nebo?
@vodi88 Lístek na peníze musíš odevzdávat každý měsíc. Musíš si o to u doktora říct 🙂 jsou tací co dávají automaticky a další co jim to musíš připomenout 🙂 jinak jak budeš mít lístek na penize půjdeš za býv. zaměstnavatelem a ten to pošle na ČSSZ ;)
@vodi88 prihlasit na UP. Od 1.12 jste nezamestnana. Nemocenskou zamest.plati jen prvnich 14 dni, pote ossz a to jen do konce prac.pomeru. kdyz tak si na up zavolej.