Kolik si mohu přivydělat k RP?

dasipe
18. únor 2023

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo se v tomto směru orientuje a ví co a jak, popřípadě pokud je tu pracující maminka pobírající rodičák. Zajímá mě, kolik peněz si mohu měsíčně přivydělat k rodičovskému příspěvku? Dále by mě pak zajímalo, na jaké smlouvě toto postavit? DPP nebo DPČ? Díky za odpovědi a přeji hezký den 🍀🙂

lencaa11
18. únor 2023

@dasipe při rodičáku je to neomezené když budete mít hlídání pro dítko tak to nikdo neřeší

j.a.n.i
18. únor 2023

@dasipe Kolik chceš a na jakou smlouvu chceš, když ti tedy nejaka firma bude ochotna tolik dat.

krisstina93
18. únor 2023

Kolik chceš,klidně přitom můžeš dělat na hpp

andelka
18. únor 2023

Je to jedno. Já jsem poslední rok pobírání rp pracovala normálně na hpp.

janule0123
18. únor 2023

@dasipe spis to bude o tom na jaké smlouvě to postavis ty odvody, než o tom kolik můžeš pobírat .. jediný co se řeší, tak je do dvou let kolik hodin muže strávit dite v jeslich, dětské skupiny …jinak aktuálně pobíram rodicak a jsem na HPP zamestnana .. za standardní mzdu…a jediná komplikace je, ze na ošetřovné s malou musím já a nemůže manžel …

barmil
18. únor 2023

@dasipe dpp má daný pocet hodin rocne, dpc má limit na týden, myslím, že nelze víc jak 20hod. Pro Tebe nejlepší hpp, i kdyby na zkraceny, at máš narok na ocr, dovolenou, normální vypoved. lhutu atd. Zamestnavatel bude asi při rd tlacit do dpp/dpc, má tam nizsi naklady na odvody, plus je snazsi dat vypoved a neplati nemocenskou atd