Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo se v tomto směru orientuje a ví co a jak, popřípadě pokud je tu pracující maminka pobírající rodičák. Zajímá mě, kolik peněz si mohu měsíčně přivydělat k rodičovskému příspěvku? Dále by mě pak zajímalo, na jaké smlouvě toto postavit? DPP nebo DPČ? Díky za odpovědi a přeji hezký den 🍀🙂
Kolik chceš,klidně přitom můžeš dělat na hpp
Je to jedno. Já jsem poslední rok pobírání rp pracovala normálně na hpp.
@dasipe spis to bude o tom na jaké smlouvě to postavis ty odvody, než o tom kolik můžeš pobírat .. jediný co se řeší, tak je do dvou let kolik hodin muže strávit dite v jeslich, dětské skupiny …jinak aktuálně pobíram rodicak a jsem na HPP zamestnana .. za standardní mzdu…a jediná komplikace je, ze na ošetřovné s malou musím já a nemůže manžel …
@dasipe dpp má daný pocet hodin rocne, dpc má limit na týden, myslím, že nelze víc jak 20hod. Pro Tebe nejlepší hpp, i kdyby na zkraceny, at máš narok na ocr, dovolenou, normální vypoved. lhutu atd. Zamestnavatel bude asi při rd tlacit do dpp/dpc, má tam nizsi naklady na odvody, plus je snazsi dat vypoved a neplati nemocenskou atd
@dasipe při rodičáku je to neomezené když budete mít hlídání pro dítko tak to nikdo neřeší