Holky, já se nevyznám v těch kalkulačkách...Nevíte kolik bych měla cca nemocenskou, zvažuji, že v práci bych byla do konce srpna...Hrubou mzdu nemám stálou, ale většinou 17 500,-- . Díky moc stačí kolik přibližně...Díky
A pocita se to z posl. zamestnani?Nebo jsem v prosinci menila misto..
@indien takze jestli to dobre chapu ty jsi menila zamestnani?ja myslim ze by to nemelo mit na to vliv proste se to pocita s poslednich 3 mesicu myslim ale radila bych ti zavolat na mzdovku tam ti urcite poradi alespon ta moje je uplne zlata vdy mi vse vysvetli a poradi mi 🙂 ja v tomhle nejsem nejak zkusena jen pisu jak si myslim ze to je 😉
@indien Ano, počítá se to z posledního zaměstnání. Jinak neschopenka je cca 60% z průměrného hrubého příjmu Ještě se tam zohledňují tzv. redukční hranice, ale ty se svou výší příjmu nic mít redukované nebudeš (to se týká těch vysokopříjmovějších - cca 25 000 hrubého a výš), takže to bude těch 60%.
Jestli mas kolem 17000,tak nemocenskd bude kolem 13 000 🙂
@luckakaja To zcela určitě nebude, takhle vysoká možná bude tak mateřská (spíš nižší - 13 000 je ze 17 000 cca 76%, mateřská = PPM je ve výši 70%hrubého příjmu), rozhodně ne nemocenská (ta je ve výši 60%). Slečna píše, že má cca 17 500 HRUBÉHO, ty možná píšeš o částce v čistém...
přesně jak píše ninive211, 13 určitě nedostane, to tak v přepočtu na hrubou mzdu. V čistým dostane tak 8000. Záleží však jestli ty poslední tři měsíce má těch 17 tisíc nebo méně....když se jí to tak pohybuje, ta částka.
Při hrubém platu cca 17500,- bude nemocenská cca 9500,- a mateřská pak cca 12250,-
Někdy mám i 18 000 hrubou mzdu...ale to byl průměr...takže z toho 60% by bylo 10 500...?
No jo,neumim cist 🙂 To hrubeho mi vypadlo,pardon 🙂
první měsíc budeš mít kolem 8000 a pak kolem 9350 cca 🙂
A termin porodu mam 22.12