Ještě mám jednu otazecku. Když budu na rizikovém resp. na nemocenské bude to mit vliv na výpočet mateřské? Slyšela jsem že se počítaji jen posledni 3 měsíce tak mě to docela děsí! Mam náročnou práci a je mi jasne ze to tu az do 9 měsíce nevydrzim ☹..
Neschopenka nemá na výpočet PPM vliv. A počítá se posledních 12 měsíců, ne jen 3.
Mimochodem tohle je tady jedna z nejčastějších otázek, tak není třeba zakládat další a další diskuze/otázky.
Myslím že se nemocenská nepočítá, byla jsem na nemocenské od začátku a pobírala cca 10500,- a pak jsem měla mateřskou cca 13500,- ale to by ti určitě řekla účetní jak to vše je 🙂
Já to mám stejně jako *njanka, neschopenka na to nema vliv 🙂
take jsem byla na neschopence cele thotenstvi a prisli mi jen zatim penize za dva dny co sm byla na neschopence a pak uz mam nastup na materskou ale ta mi neprisla jeste kdo mi ma poslat materskou nebo musim nekde zazadat kdyz v praci uz jsem papir davala?
JA byla na neschopnece temer cele tehu.. a pocitalo se mi 70% z platu..( jen pro orientaci v 10/2014 jsem mela posledni cisty prijem 9200,- pak jsem byla na PN kde jsem pobirala jen 4800,- nez jsem nastoupila 6-8 tydnu pred porodem na PPM)a ted dostavam 7500,- 😉