Holky, tak ciste teoreticky. Kdyby me kontrola z OSSZ nezastihla doma a ja nemela potvrzeni od doktora, penize mi seberou na porad nebo jen ten dany mesic? Nevite nektera? Dekuji
Záleží na osobě co to dostane na stůl. Nějaká až moc akurátní sebere klidně čekej měsíc, jiný úředník jen pohrozí sebranim částky za den kdy tě nezastihne. (To bylo u mě,prisla jsem o 500,- v daném měsíci) určitě je potřeba to hned řešit. Já sem doma byla jen sem prostě spala a zvonek mě nevzbudil.
Ted jsem to řešila v pondeli 🙂 ženská mi rekla ze to pošle dal a ze zalezi na vedeni kolik mi strhne ale ze to bude neco malého a dalsi mesic uz dostanu normálně všechno. Presne jak tu bylo řečeno,zalezi kdo to dostane do ruky a jak se vyspí 😉
Dekuji. Celkem jste me uklidnily, ne ze bych teda ucelne chtela porusovat vychazky, ale obcas proste musim pres obed se psama, tak abych kvuli tomu neprisla o vsechny penize.
Jej, zrovna ted tu byli na kontrole. Se picnu :D
@luciealb To určitě nemusí být na udání 🙂 Na mě přišla kontrola, že šel pán kontrolovat někoho poblíž, tak to vzal při jednom. A říkal, že jako na těhotnou už na mě nepřijde... tak teď otázka, jestli mu to věřit 🙂
No kdyby prisel o hodinku driv, tak zrovna obchazim barak se psama.. a na kontroly chodi normalne. I dr me upozornovala, ze z neschopenky nepoznaji, ze jsem tehotna a urcite aspon jednou prijdou. Jsem zvedava za jak dlouho prijdou zase.
Mě tady všichni říkají, že napřed obvolávají lékaře, který neschopenku vypsali... Takže podle toho znají diagnózu a když se s doktorem kamarádíš, může dát echo, že je kontrola na cestě...
Na neschopence je snad diagnoza napsana 😀 takže když se podívá na neschopenku tak přesně ví proč seš doma 🙂 I já když jsem byla tehotná tak na mě byli 2x 😀
Zkratka diagnozy se na nemocenský lístek nepíše.. Takže i na těhule chodí.. Nemocenská jako nemocenská... A co si budeme nalhávat plno těhulí sotva jim to potvrdí jsou hned na lístku j když nemají žádné potíže...
Přesně, kontrola diagnozu nezná...a jinak k otázce, záleží na koho narazíš. Na mě se kontrola nedozvonila, pamatuji si konkrétně, že to bylo 16.11...následující měsíc mi poslaly peníze jen jako bych marodila do 15. A dál to bylo v šetření..nakonec mi to pokrátily myslím o nějaký procenta za týden (ted bych kecala kolik to bylo, ale možná bych ještě někde našla to rozhodnutí) a zbytek peněz mi poslaly zpětně myslím až v únoru.
Mělo by to být jenom ten měsíc co porusite ... Teda aspoň mi to tak bylo řečeno od kolegyně z práce.