Ahoj holky,prosím o radu. RD mi končí 1.3.2021. Kdy musím nastoupit do práce,už v tom březnu nebo až v dubnu? (měla bych se vracet k původnímu zaměstnavateli na hpp).
A druhý dotaz,ke kterému datu podat ev.výpověď,kdyby mi nebyly umožněny podmínky,které potřebuji kvůli obstarání dětí.(Potřebuji poloviční,max. nějaký třičtvrteční úvazek,ale 12tky..). Ke konci února nebo března? V tom případě bych se asi poohlížela jinde.Díky moc za odpovědi od těch,kdo to víc góme,než já, Lucka
Pokud 1.3. narozeniny, musíš nastoupit 2.3.
Pokud nechceš nebo nemůžeš, dohodni se ideálně na ukončení pracovního poměru k 1.3.
Pokud budou dělat problémy, musíš podat výpověď do 31.12.2020, pak ti poběží 2 měsíce výpovědní lhůta a ta skončí spolu s pracovním poměrem 28.2.2021.
Takže to řešit ještě před Vánoci, jestli tě pustí na dohodu nebo musíš podat výpověď.
Nebudte blazen a vypoved nepodavejte! Pokud tomu nebrani zavazne provozni duvody, tak vam upravu pracovni doby umoznit musi. A prinejhorsim at vas vyhodi sami, ale daji vam k tomu odstupne!
@monaluza To ustanovení v zákoníku práce je sice pěkné, ale v reálu je vymahatelné tak maximálně soudně, do čehož se málokdo bude pouštět. Pokud se paní nedohodne, pochybuji, že když se vytasí se zákoníkem práce, že jí najednou vyhoví. Provozní důvody brání skoro všude, ona těžko prokáže, že to tak není.
Ale máš pravdu, takové ustanovení existuje, jen to moc v praxi nefunguje.
@toluma Kdy jsou ditku 3 roky?