Ahoj,
chtěla bych se zeptat, do kdy bych měla zaměstnavateli nahlásit, že do práce nenastoupím, protože jsem znovu těhotná. Do práce bych měla nastoupit v dubnu, ale v únoru mám termín porodu, takže na začátku ledna nastoupím znovu na mateřskou.
Co mám všechno ohledně nástupu na další mateřskou zařídit (kde, do kdy)?
Vím, že musím požádat o zastavení vyplácení rodičáku, taky si v práci zažádat o proplacení dovolené, ale to je tak asi vše, co mě napadá.
Poradíte?
díky
d.
Z
Čeká mě to samé, docela mě překvapilo, že bych měla nárok na proplacení dovolené 😕 Nárok na ni vzniká za dobu 28 týdnů na mateřské?
já to zaměstaveteli oznámila až když se,přinesla papír na mateřskou a to 6týdnu před dalšímporodem a v pohodě a k nástupu já sem od 19.9na mateřské a od 18.9sem si pozastavila rodičák ale od nového roku jsou prý zase nějaké změny tak se pak radči poptej.
@hojda - zaměstnavatel to pochopí až 6-8týdnů před porodem doneseš žádost o PPM. Rodičák zastavíš ode dne nástupu na PPM - formulář "hlášení změn". O dovolenou si požádáš v návaznosti na skončení PPM - tedy po 28týdnech od nástupu. To je tak všechno.