Kdy mi přijdou peníze za nemocenskou?

ivkin
27. dub 2017

Dobrý den, chci se zeptat nevíte kdy mi přijdou peníze za nemocenskou? Marodím od 14. 2. 2017 a furt mi nic nepřišlo. Popřípadě kam mám zavolat?

lenoulinkaa
27. dub 2017

@ivkin zeptej se v práci, kdy posílali podklady na OSSZ nebo přímo na OSSZ, kam spadá firma

ivkin
autor
27. dub 2017

Děkuji, hned tam zavolám

chipsicek
27. dub 2017

Prvních 14dní platí zaměstnavatel, takže si myslím že za únor normálně ve výplatě v březnu ;) Jinak mi nemocenská přijde vždy na konci druhého měsíce. Jako za březen na konci dubna 🙂

absintka19
27. dub 2017

Od 14-28.2 jsi dostala ve vyplate. Za obdobi 1.3-31.3 jsi mela zamest.predat papir ma penize-dava ho doktor. Standard pokud si tento listek predala napr.toho 31.3 svemu zamest.ten ho doplni a preda na socialku (napr.3.4-pondeli) tak pokud je vse uvedeno ok-vcetne toho jak chces penize poslat tak ma socialka na vyplaceni 30 dni, tedy pro tento priklad do 3.5.takze casu je jeste dost. Ma ossz ti muzou potvrdit zda uz dokumenty maji prip.zda bylo schvaleno nebo dokonce i vyplaceno.

ivkin
autor
27. dub 2017

@absintka19 Právě že ani od zaměstnavatele mi nic nepřišlo na účet za 14-28. 2. Tak to je mi divné. Dělám v restauraci a peníze si berem vždy hned po směně, ale když jsem od 14. 2. na neschopence, tak jsem chtela po zaměstnavateli poslat peníze na účet a furt nic.

lenoulinkaa
28. dub 2017

@ivkin dala jsi do práce lístek na peníze ke konci února a brezna a díl neschopenky, co má červený pruh? Výplatní pásku za únor máš, jestli ji teda vůbec dostáváte, abys to zkontrolovala. Pokud přiznávají minimum, tak nebude ta částka za náhradu za nemoc nijak závratná. A jak píšeš, že si berete hned po směně, tak mi to připadá, že máte výplaty dělané z minima, aby je to moc nestálo na obvodech. Dopad to má takový, ze nemocenska a potom mateřská nestoji za nic.

absintka19
28. dub 2017

@ivkin urcite se obrat na zam.nejlepe pisemne/email at mas dukaz, zadrzuje ti penize.

ivkin
autor
28. dub 2017

Dala jsem mu všechny lístky na peníze i za únor, březen a dokonce i za duben a všechny díly neschopenky.