Ahoj holky, 29.5.2015 ,tedy letos jsem přivedla na svět svého syna 🙂 . Nyní bych se chtěla zeptat na dvě otázky . Nutno dodat , že komplet všechny papíry jsem odevzdala až 1.7.2015 tedy první den tohoto měsíce.
1. otázka : Kdy mi přijde porodné + Rodičovský příspěvek ? Již tento měsíc, nebo až další ?
2. Otázka : když se dítě narodilo 29.5. tedy na konci měsíce května, dostanu už rodičovský příspěvek i za květen ? tedy od měsíce narození miminka , nebo ty dva dny se prostě ,,umažou '' ...
Moc děkuji za info...
Ale porodné by mělo přijít do pár dnů ne ?
@anetka94 počítám, že na všechny tyto věci mají 30 dní. žádat o porodné se dá až rok zpětně, na vyřízení žádosti mají podle mě ten měsíc 😉
Díky moc všem za odpovědi 🙂 Mateřskou jsem neměla, jsem ještě studentka, mám přerušené na jeden rok. Právě jsem potřebovala vědět do kdy to chodí, měla jsem totiž obavu , že jsem vyplnila špatné číslo učtu do papírů.
počítám, že pokud jsi to odevzdala v červenci, tak první platba bude v srpnu. rp se vyplácí zpětně a mají myslím i 30 dní na zpracování 😉 nějakou pidi částku ti vypočítají i za ty 2 dny. v plné výši toho, co sis žádala pak od června.