Kdo kdy vyplácí nemocenskou?

madja
11. lis 2014

Od 1.9.2014 jsem "těhotný zaměstnanec" v pracovní neschopnosti . V listopadu mi přišla dávka od sociálky za termín od 15.9.-30.9.2014, nicméně z internetu jsem se dočetla, že mám nárok na proplacení nemocenské i od zaměstnavatele od 4. dne do 14.dne pracovní neschopnosti. Je to tak? Má i zaměstnavatel nějaký termín na vyplacení nemocenské? Děkuji.

j.a.n.i
11. lis 2014

Měl by to poslat normálně ve výplatním termínu za září, tedy do konce října. Ale pokud děláš na směny, tak je otázka, zda ti tam nějaké naplánoval.

hanivasi
12. lis 2014

já byla taky jak ty na těhotenské nemocenské. "nemocná" 6 týdnů a pak už mateřská. Klasicky, jak když jsi normálně nemocná, tak ti zaměstnavatel platím prvních 14 dní - z čehož ty první tři dny jsou zadarmo. A od 15.dne nemoci ti to platí sociálka.
Od zaměstnavatele jsem nemocenskou dostala bohužel s měsíčním zpožděním, takže za dubnovou nemocenskou jsem to dostala v červnu, místo v květnu. A se sociálkou to bylo stejně - dřív mi přišla už mateřská, a pak teprve zpětně nemocenská. ¨vše mi přišlo, ale musela jsem si to hlídat....

bbkk
20. lis 2014

Zaměstnavatel by měl peníze poslat v termínu, jak jsi byla zvyklá.. Alespoň já jsem to takto tedy měla. Jsem stejně na PN jako ty. A jestli ti mohu poradit, co dál. Teď už tě bude tedy platit jen sociálka. Lístek na peníze nes rovnou na sociálku, kopii odnes zaměstnaveteli.. Peníze ti ze socky přijdou dříve. Já jsem to tak bohužel neudělala a teď čekám jak na smilování boží, kdy přijdou peníze....protože mám samozžejmě trvalé příkazy.. A koho to zajímá?? Nikoho 😀..