Kde mi vystaví denní vyměřovací základ pro vyřízení RP?

lucikr84
7. črc 2015

Ahoj holky,poradte mi prosím.Musim si jit vyřídit na UP rodičovský příspěvek.Prechazim normalne z mateřské.Vim,ze musím mít rodný list,OP,tiskopis s žádostí,podpis manžela. Ale nevím jak to je s potvrzením o denním vymerovacim základu.Ten musím mít taky?A kde mi ho vystavi? Vystavi mi ho hned na pockani?Žijí momentálně v Olomouci,ale trvale bydliště mam v Brně.Takže pojedu i s dcerkou do Brna.Nerada bych jela na víckrát ☹
Dekuji za odpovědi 🙂

aalleenn
7. črc 2015

Ahoj.vystavi ti ho na socialce ktera ti ppm vyplaci. Ja si tam zavolala a pani mi to poslala postou abych tam nemusela..

betelgeuzz
7. črc 2015

Měla by to vystavit OSSZ, pod kterou spadá zaměstnavatel! S místem trvalého bydliště to vůbec nesouvisí. také jsem to tehdy řešila poštou, nebyl s tím problém.

butterfly
7. črc 2015

Můžeš to řešit i osobně na pobočce v Olomouci. Obecně to spadá pod pobočku podle sídla zaměstnavatele, ale dle informace na call centru ČSSZ to vystaví kterákoliv pobočka. Já mám sídlo zaměstnavatele v Olomouci a bydlím v Přerově a bez problému mi to v Přerově na počkání vystavili.

alkena
7. črc 2015

Mě to potrvzení tedy na počkání nevyřídili, že prý to nejde. Ale vyřizovala jsem tedy manželův příjem, ne svůj. Nicméně mi paní na přepážce řekla, že jí mám dát příslušná lejstra a oni mají až 30 dní na vyřízení. Pak to přišlo poštou. A vyřídit by to měli na jakékoliv pobočce, i když se možná budou cukat. Ale to už je o (ne)ochotě konkrétní úřednice.

A pokud se něco nezměnilo za ty tři roky, co jsem vyřizovala první rodičák, tak při dávce do 7600 korun měsíčně jsem ten denní vyměřovací základ nepotřebovala, pro tuto volbu stačil pouhý fakt, že jsem měla nárok na PPM. 😉

vera_vila
7. črc 2015

Vystaví Ti ho na počkání na přílušné správě sociálního zabezpečení, případně ti přišel z OSSZ dopis o vyměřovacím základu na PPM - ten základ je stejný... Já jsem teď ten dopis nemohla najít, na ÚP jsem dostala papír, na který mi to na OSSZ potvrdili...