Jsem na úřadu práce a pracuju na dohodu o provedení práce

caverina
7. lis 2016

Ahoj,mohl by mi prosim vas poradit nekdo kdo tomu doopravdy rozumi?🙂 Kdyz pracujete na DPP s vydelkem 10 000 kc a jste na pracovnim urade znamena to ze i nadale za vas socialni a zdravotni porad plati stat a nemate narok prakticky na nic.....kdyby jste chteli uplatnovat danovou slevu na dite...jde to? Jestli jo musise z tohoto vydelku podavat danove priznani? Kdyz nebudete uplatnovat zadnou slevu tak danove priznani podavat nemusite?A co je vyhodnejsi? A jak je to v takovem pripade z vypovedi ze strany za mestnance?Bude i po teto vypovedi stale veden na urade prace? A jaka je vypovedni lhuta....? Diky za odpoved....jsem z toho vseho uplne blba🙂

j.a.n.i
7. lis 2016

@caverina Při výdělku 10 000,- NESMÍŠ být registrovaná na UP, tam smíš být do výdělku maximálně poloviny minimální mzdy, aktuálně si tedy při UP smíš vydělat maximálně 4950,- při vyšším výdělku tě z UP vyřadí a pak si musíš zdravotní platit sama, cca 1200,- měsíčně.

caverina
autor
7. lis 2016

@j.a.n.i diky....tak to jsem nahrana...

caverina
autor
7. lis 2016

@caverina ted se zeptam uplne hloupe....a kdyby to bylo 10 001 bylo by to potad stejne?to uz by zamestanavatel musel odvadet zdravotni a socialni a na urade bych nebyla....a jak by to bylo s vypovedi at z me strany nebo ze strany zamestnavatele...mohla bych se v pripade nutnosti prihlasit na UP?

caverina
autor
7. lis 2016

@j.a.n.i uz z toho blbnu....

j.a.n.i
7. lis 2016

@caverina Jo, nad 10 000,- už z toho zaměstnavatel odvádí sociální a zdravotní, ale pochybuju, že na to kývne, neb jeho to bude stát další 3400,- navíc a ty z toho zaplatíš ještě 1100,- takže to už mi přijde lepší si to zdravotní zaplatit...

caverina
autor
7. lis 2016

@j.a.n.i no ale kdyz si k tomu jeste priplatim dobrovolne socialni pojisteni...nejakych necelych 2000 tak uz mi to tak vyhodne neprijde....

dyslovka
7. lis 2016

Socialni neni povinne, ale pak se do duchodu nic nepricita no :-/

j.a.n.i
7. lis 2016

@caverina Pak je otázkou, zda bys tedy neměla spíš jednat o DPČ. Plus tedy nevím, jak dlouho už si kdy byla na UP, ale ono se z celé doby na UP až do 50 let stejně na důchod počítá jen 1 rok, takže i když budeš na UP, tak se ti dost možná na důchod počítat nebude.

caverina
autor
7. lis 2016

@j.a.n.i no to je mi jasne...ale platit si zdravotni pojisteni a nemit narok na nemocenskou...a pak si k tomu jeste platit to duchodove pripojisteni aby vubec narok na duchod vznikl mi pripada..no nevim jak to napsat...a jeste bych se chtela zeptat...jestli by na me zamestnavatel dostal dotaci...pece o dite do 15 let...na jak dlouho by me musel zamestnat aby mu vznikl narok na dotaci...

editah222
8. lis 2016

@caverina na to se musí zaměstnavatel informovat na konkrétním ÚP. Budou zkoumat jak dlouho jsi evidovaná na ÚP podle toho dají dotaci. Teď už to s těma dotacema není žádná velká sláva, nezaměstnanost hrozně klesla.

caverina
autor
8. lis 2016

@editah222 ja bych ji dostala...ale nevim jestli to pro neho bude zajimave...

kucharovabaru
9. lis 2016

ahoj všem, omlouvám se, že sem vstupuji s jednou prosbou. Týká se dotazníku který jsem zpracovala pro moji diplomovou práci. Byla bych moc vděčná kdyby se našel někdo kdo by mi ho vyplnil a pomohl mi tak získat potřebné informace o uplatnění maminek na trhu práce. Mnohokorát děkuji

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/57271/