Ahoj, ač bydlíme normálně v činžáku, náš byt prostě nemá zvonek. Už jsme ho bez zvonku koupili. Kdyby přišla kontrola kvůli nemocenské a nenajde na zvoncích naše jméno, co udělá? Mám si na neschopenku nechat napsat své tel číslo? To se mi moc nechce... Nebo se budou snažit dozvonit na kohokoliv a pak hledat náš byt? Nebo rovnou řekne, že nejsem doma!! Máte s tím některá zkušenost?
Já bych ale zvonek klidně označený měla, jen prostě fyzicky neexistuje. U vchodu do baráku není žádný náš čudlík a v bytě nemáme kecafon ani obyčejný zvoneček, prostě nic... Asi nebudu volat elektrikáře ať přijde a začne vrtat po baráku ke mě přípojku na telefonek. 😀
Máme schránkku i dveře označené a ten mobil se mi moc psát nechce. Asi mi nic jiného nezbyde...
@liska01 No tak pokud tam není zvonek fyzicky...není možné tam přidělat takový ten ,,bezdrátový,,? Já vím, že to není vaše chyba, ale já z těch úřadů mám takovou hrůzu, že bych to raději zajistila, než pak s nima měla zas nějaké oplétačky :(...a vidíte, my zvonek označený máme a i tak dělali problémy....
jo jo, ze zákona je to prostě povinnost a víc je nezajímá. Já musela zase na náš zvonek napsat, jak ho máčknout, aby to vůbec zvnonilo, protože kdo blbě mačká, nedozvoní se....
@liska01 sice pisu mimo ale neda mi to "kecafon" to je super slovo 😀
@liska01 a co to nahlásit na úřadě?? rovnou tam, kde mají tu tvoji PN a odkud by mhla přijít kontrola, zavoej tam, že předcházíš problému, že nemáíte zvonek a že diktuješ číslo, že když pujdou k tobe na kontrolu, až budou dole, at zavolají a ty jim přij přijdeš otevřít.....že nebudeš nechávat jen tak tel číslo .......
já některý zvonky nemusím....navíc pokud máte deti psa apod...tak se často vyděsí.....
My sice zvonek máme, ale je nefunkční a prostě nejde zprovoznit, takže je taky na dvě věci.. Říkala jsem to sestřičce, protože jsem měla 14 dní kontrolku a sama jsem jí teda prosila, aby mi tam dala tel. číslo.. Protože mi bylo tak zle, že jsem stejně na vycházky nemohla a představa, že se na mě nedozvoní a pak budu muset k doktorovi a prosit o razítko, to jsem radši věnovala tel. číslo..
@mydvaapes1 Tady se krade všechno, co není přivařené. 🙂 Ukradli mi i před barákem stojící auto. 25 let starou stodvacítku!! Policie zjistila, že jí nechali sešrotovat na sběrňáku, chudinku, a já pak ROK běhala mezi pojišťovnou policajtama a registrem vozidel. Z úřadů mám šílenou hrůzu, myslela jsem, že to auto do smrti neodhlásím!! 😢 Ale bezdrátový zvoneček zmizí do dne a je jedno, že je to jen jedna jeho půlka.
Asi fakt dám ten mobil, jen doufám, že kontrolol bude chtít volat. 😖
@liska01 No...tak to držím pěsti :/
@mydvaapes1 Dík, 🙂
nám zas zvonek nefunguje. normálně jsem doktorku poprosila při vyplňování nemocenské, aby mi tam dopsala číslo na mobil. a když přišla kontrola, tak volala na mobil. žádný problém ;)
Sousedka to měla schválně zase na zvonku napsáno mimo provoz, aby se jako nemohl dozvonit.
@happylenulka Supeeer, já se hlavně bála, že ten kontrolol nebude chtít volat a bude lpět na zvonku. Lidé někdy totiž stojí za prd...
@liska01 taky jsem měla na zvonku napsáno, že nezvoní ;)
@happylenulka Tak já napíšu pod naše zvonky, že liskovic01 zvonek nemají. 😀
No u mě když byla kontrola, tak mi velice vykládali, že nemáme označený zvonek ani dveře a že je to ze zákona naše povinost!!! Díky bohu jsem sehnala razítko od lékaře a paní na soc. mi to jako omluvu přijala...ale vůbec se mi to nelíbilo, páč zvonek označený máme....takže pozor na to. Označte si alespoň dveře od bytu, nebo poskytněte ten tel.