Prosím o radu. Tchyně byla u lékaře a měla potvrzenou propustku.Účetní jí řekla,že záleží na ní samotné,zda jí to uzná nebo jí odepíše na to dovolenou... Tchýní to je v podstatě jedno,má to jako přivýdělek k důchodu a dovolenou má ještě starou,ale slyšíme to poprvé,že to takhle účetní může praktikovat?Kdo je v tomhle oboru v praxi,prosím o odpověď,zda jsou na propustky k lékaři ze zákona práva na proplácení,či opravdu záleží na účetní?
Slyšela jsem tohle také poprvé...děkuji
Propustky jsou zákonem propláceny, ale víš, jak to dnes chodí, my si je třeba zase museli nadělávat. Takových čachrů machrů u nás bylo víc, zákon nezákon. ☹
DOBRY den chtela bych poradit jsem zamestnana na 6 hodin mam duchod 1 stupne a cukrovku CHODIM kazde 3 mesice do DIA poradny TED poprve co mi strhly pul dne dovolene a propustky mi nikdy neproplaci maji na to pravo DEKUJI za odpoved
@hanahlavackova58 No, na odpoved pises malo informaci, mas narok na zaplaceni doby neubytne nutne v nejbližší poradne, poku to neslo vyresit mimo pracovni dobu.
NO ALE PROC MI NEPROPLATI PROPUSTKU a jeste k tomu mi strhnou pul dne dovolene ta dovolena mi nikdy nebyla strzena a propustka neproplacena nejblize je v MOSTE kde taky bydlim na koho se obratit dekuji
Propustky jsou ze zákon propláceny, pokud jsou na dobu nezbytně nutnou a nešlo to zařídit mimo pracovní dobu.