Holky,
potřebuje poradit moje známá. Má dceru (asi tři roky), kdy po dvou letech mateřské nastoupila do práce. Nyní se podnik ruší a veškeré zaměstnance propouští. Může se vrátit ještě na ten rok na mateřskou nebo jak myslíte, že to je??? 😒
jde to. 😉 toto jsem našla v jednom časopise:
"Rodičovskou dovolenou nemusíte čerpat v celku," upozorňuje právnička. "Jestliže nastoupíte třeba v jednom roce věku dítěte do práce, můžete až do jeho tří let kdykoliv požádat znovu o poskytnutí rodičovské dovolené."
JO jo jde to, moje kolegyně se teďka vrátila po třech měsících opět na mateřskou. Prostě má na ni nárok na 4 roky tak co!! A snad, kdyby otěhotněla znova tak i 42 dnů po výpovědi ji musí platit znova mateřskou!! To mě moje švagrová. Dostala výpověď a za měsíc tam nesla, že je těhotná a mateřskou ji museli vyplácet!!
gabiku Ahojky, potřebuji poradit. Mám možnost se vrátit ještě před ukončením rodičovské dovolené (písemně jsem zaměstnavatele požádala o rodičák do tří let věku dítěte). Chci se zeptat, zda je možné, rodičovskou dovolenou v tomto případě pouze přerušit a ev. kdyby to bylo nutné,se opět vrátit zpět na rodičovskou dovolenou - jde mi o to, kdyby syn školku nezvládal, tak jestli mám možnost zaměstnavatele požádat o obnovení rodičovské dovolené a zda je jeho povinností mi vyhovět. Děkuji za názory.
Dnes ve 14:55 • 1 dítě • Odpověz • Pošli IP
j.a.n.i – RD přerušit nejde, tu ukončíš, ale do tří let věku dítka na ni můžeš kdykoliv odejít znovu a zaměstnavatel ti musí vyhovět, nikde není dáno, že ji musíš čerpat vcelku a žádat o ni jen jednou.
Dnes ve 14:58 • Odpověz
gabiku – Omlouvám se, chybí mi slovíčka v druhé větě, věta má znít: "Mám možnost se vrátit ještě před ukončením rodičáku do práce"
Dnes ve 14:59 • 1 dítě • Odpověz
gabiku – děkuji Jani, to byla rychlost. Takže bych potom jen musela znova zaměstnavatele písemně požádat o poskytnutí rodičovské dovolené a zaměstnavatel mi musí vyhovět. Nevíš, jestli je tam nějaká lhůta, jak dopředu musím požádat o poskytnutí rodičovské dovolené?
Dnes v 15:07 • 1 dítě • Odpověz
jo já si myslím že muže ale at se radši dojde zeptat na ůřed