Holky mate podobnou zkušenost .Syn když nastoupil do školky začal často marodit ,tehdy jsem si našla noneveho zaměstnavatele a jelikož byl syn často nemocný neprodlouzily mi smlouvu .Ze začátku jsem byla na úřadu práce tet jako matka pečující o dítě do 7 let na pojišťovnu to nic nemění na tom ,ze muž chce abyh šla do práce prý to neutahne .Jsem přes rok doma pomohly dost rodiče a kamarád ale takhle to dal nejde .Muž se nechce moc uskromnit i když jsem přesvědčena ze by to ještě chvíli šlo ,nehledě na to že mě žádný zaměstnavatel nechce .Jakmile zisti ze mám dítě a nemám hlídání hned mi narovinu řekne ze i díky karantenam me nezaměstna.Měla jsem zájem i o noční zatím bez úspěchu .Na chuvu by šel cely plát .I když mám v plánu ji zkoušet kdyby se mi podařila ta noční
@montelvina Tak jestli jsi doma už skoro 5 a půl roku, tak se nedivím že už muž chce abys nastoupila do práce. Doba je to teď sice blbá, s tím souhlasím, ale s tímhle přístupem bys doma byla asi už napořád.
Jinak k otázce - zkus se třeba podívat na nějaké e-shopy. Hodně zaměstnavatelů teď přišlo na to, že zaměstnance fyzicky vlastně na pracovišti vůbec nepotřebují, takže bych zkoušela najít variantu u které je možný Home office.
@michaela_2 no on děla od pul osmé do pul pate ...pak mi přijde jen ty noční nějak to zvládnout no ...když bude syn ve školce bude to dobrý vyspim se když bude doma nemocný což je ještě dost často nebo karantena bude to horší ...taky by se mi peníze hodily koupit něco nepremyšlet ...byla jsem zvykla dělat nidky jsem bez práce nebyla ...syn je však na tom jak je než doroste do nějakého věku ...
@montelvina proč jste se o OČR nedělili spravedlivě? Kor když si v nové práci..
@montelvina Tvůj příspěvek jsem četla pořádně, ale nevím, proč bych měla být neempatická 🙄.
Já jen píšu, že se nedivím tvému muži že by chtěl abys šla do práce. Ale v mém okolí je tohle nějak normální, že se ženy snažím chlapům odlehčit. Chápu tvoje důvody, ale chápu i jeho pohled.
Jinak prostě to, co jsem psala - snažit se o práci na HO, kombinovat s dovolenou, OČR, babičkou, chůvou...
Jestli je nemoc dítěte jenom "tvůj problém", tak to bude dost obtížné. Tvůj muž by měl pochopit, že je to i jeho starost a podílet se na OČR. Tohle byste měli řešit společně, dokud se nesníží nemocnost dítěte by mohly stačit třeba brigády - doplňování zboží v noci apod.
Co takhle dělat na sebe jako OSVČ ? Účetnictví, výuku cizích jazyků, překlady, IT (to jde v klidu i jako klasický zamestnanecký pomer z domova). Pokud něco z toho umíš. Na IT jsou i kurzy pro ženy (například Czechitas) - pokud to neumíš. Já dělala na sebe i před mateřskou a nic jiného si do budoucna s dětmi pro sebe nedovedu představit.
Promiň ale tak trochu mi přijde, že sis nešla pro radu ale chtěla jsi aby ti holky napsaly že tvého muže nechápou a děláš to správně. Vždycky je řešení, stačí ho chtít najít
Souhlas s @trpaslicek19, ono to tak fakt vyzniva.
Podle me jsou varianty reseni vasi situace jen dve.
1) manzel si najde tak dobre placenou praci ze nebudete muset vic resit
2) ty si najdes misto s moznosti HO
Vic reseni si myslim ze neni. Takze bych to videla zpatky na pracak a rekvalifikaci.
@montelvina My jsme toto řešili loni ještě než nastal kovid. Mám smlouvu na dobu neurčitou, a ptali se mě, jestli v záží nastoupím. Normálně jsme si doma sedli a představili si situaci, která nastává od září 17, kdy nastoupil nejstarší do školky - tzn. týden ve školce, pak 14dní doma, postupně to chytí dvě mladší, takže z jedné "rýmičky" je klidně 6 týdnů marodění, jak to uděláme, až budu v práci. Moje práce je taková, že je nutná moje 85% přítomnost na pracovišti. Propočítali jsme, jak by to vyšlo finančně, kdyby byl na OČR on, a došli jsme k tomu, že prostě budu doma. Je ale fakt, že manžel bere 5x víc, než já, a uživí nás bez problémů, ale i kdyby ne, příjde mi dobrý si s ním sednout, pokud chce, abys šla, a nechat si od nej říct, jak to teda uděláte, až nastane nemoc...
Prvni rok skolky jsem doplnovala zbozi v drogerii u baraku, aby odpadlo dojizdeni, delala tam na pokladne, na 6h..az pak jsem si nasla praci v administrative, taky 6h. Zkus obejit blizky obchody, firmy.. Ma to tak skoro kazda, nez dite neni tak casto nemocny
@montelvina Nečetla jsem komentáře , ale ja třeba dělám ve školní jídelně. Ráno musi fungovat chlap , aby děti odvedl. Co se týká nemoci , tak fungujeme na střídačku. Jednou ja a jednou on. Jinak je pravda , ze jsem ted co byli skoly zavřené tak jsem celou dobu byla na očr já. Ale u nas byl hodně omezený provoz, tak to nikomu nevadilo.
@lv děkuji
@montelvina ??? Co konkrétně tě prosím tě tak urazilo? 😵 já své rady myslela úplně vážně a v nejlepší víře. Opravdu si myslím, že práce na Home office by ve tvé situaci byla nejlepší. Proč si myslíš že ne? A co sem pleteš vaší zahradu?
@montelvina HO = HOME OFFICE proboha!
Podívej, nejdřív je potřeba aby ses domluvila hlavně ty s manželem co bude. Bez toho se asi bohužel dál nehneš.
@montelvina Ja tě chápu. Synové mi marodi oba dva a projistotu na střídačku. Tady je opravdu v celé věci alfou a omegou sednout si s manželem a promluvit si o tom. Říct mu jak to vidíš ty naopak at ti řekne jak to vidí on a dojit k nějakému kompromisu. Vim ze je těžké chodit plnohodnotne do práce kdyz je dítě často nemocné, ale musíte si s manželem udělat nějaký plán spolu. Tady ti nikdo úplně tak neporadí. Každý to máme v rodině jinak.
Věta místo ÚP kde je hanba,tak si šla jen na pojišťovnu? Vždyť je také nějaký čas nárok na podporu v nezaměstnanosti,to si raději půjčovat peníze,buď blbě čtu nebo to nechápu 😮
@journals to je pravda
@martt tak já jsem myslela že třeba nějaké ženy tady budou mít návrhy jakou práci třeba dělají doma ony ...určitě ty rady zkusim projít ...s mužem sem to probírali hodněkrat ..proste musím jít něco vydělat ..budu muset najít řešení díky
@montelvina střídat se v pracovní době s chlapem 🤷♀️
Pokud není schopen sám uživit manželku a jedno dítě, tak si hold najít takovou práci, ve které se Vaše pracovní doby nebudou krýt...