Dobry den prosim jaka je max.delka ocr? Mam ho puvodne od pondeli do ctvrtka vcerejsiho. ale veci se zmenily a mala je v nemocnici a v pristim tydnu by ji meli pustit ale nesmi jeste stejne do kolektivu. potrebuju min. cely ten pristi tyden. Daji mi od pondeli nove ocr na tyden nebo nemam ukoncovat puvodni ocr a muze tedy platit to co mam vystavene od tohoto pondeli v kuse az jak bude potreba,? Dekuji
Tak super dekuji. jestli to neni omezeno a jde jen o penize ty jsou mi fuk kdyz je dite na JIP
Pozor při hospitalizace dítěte není nárok na OČR, protože o něj nepečuješ ty, ale nemocnice. Jen nevím, jak je to s tím, když ti už běží, ale raději se poptej. Doporučuju zavolat přímo na OSSZ, kam spadáte.
Dite je na jipce a ja se staram cely den a jsem ubytovana na jinem pokoji. kdybych pry tam nespala a jen dojizdela tak narok nemam.aspon tak to rekla manzelovi detska ale jen nerikala delku.
Já chápu, že se staráš ty, byla jsem s dětma několikrát v nemocnici a vím, jak to funguje. Že se stará maminka 🙂
Ale buď jsem si musela vzít dovolenou, nebo mi nemocnice vypsala neschopenku na mě. OČR jsem dostala až po návratu domů. Pokud jsem to dobře pochopila, tak OČR bylo vystaveno, ještě když jste byli doma. Potom je to asi jiná, protože už ti běží.
Já bych ho každopádně ukončila a nechala si vystavit nový, až bych byla s dítětem doma, ale to spíš proto, že si nemůžeme moc dovolit, abych byla doma zadarmo. I když samozřejmě zdraví je přednější. Držím palce, ať je brzy líp.
Myslím, že může být tak dlouho jak je dítě nemocné, třeba 2 měsíce, ale OSSZ proplácí jen prvních devět dní nemoci, matkám samoživitelkám prvních 14 dní nemoci dítěte. O 10. dne (popř. 15 dne) není poskytována náhrada mzdy.