Holky, dá se nějakým způsobem vyřešit odchod ze zaměstnání, když s tím zaměstnavatel nesouhlasí? Manžel se domluvil, že končí. Všem vždycky dávají dohodu. Rekli mu, že mu jí tedy ke konci měsíce připraví. A další den, že ho nepustí dřív, než v půlce dalšího měsíce nebo že si má podal 2m výpoved. Ale od nového měsíce má domluvenou novou práci. Jde to nějak vyřešit?? 😒
Jojo, vidím to stejně, mají lhůtu stejně jako Tvůj muž má lhůtu, takže donutit je nemůže.
Nevím teda, jak by to bylo a co by dělali, kdyby se nedostavil do zaměstnání a měl jakože áčka, porušení pracovní kázně, smlouvy a tak, to by mě docela zajímalo. Asi by pak dal výpověď z tohoto důvodu, což je blbý pro pracák a jinde, ale pokud by Tvůj muž nastoupil zase hned do práce, tak by se to asi nikdy nikde neřešilo.. Jenom kdyby to v té nové neklaplo, tak by to měl blbý takhle napsaný. A jsem taky pro nějaký rozumný jednání než pro podrazy a zahejbání, když to není nutný. (Jako jsou někteří opravdu běsní zaměstnavatelé.) Ale to, že ho nechtějí pustit, není zas tak ojedinělé. Jemu by se taky nelíbilo, kdyby chtěli, aby jim podepsal odchod za dva dny bez odstupnýho a ničeho, ale chtěl by čas na hledání nové práce, oni chtějí zase na nového zaměstnance. Je potřeba se na to dívat z obou stran. Nebo se zkusit zeptat, jestli a za jakých podmínek by byla možnost, že by ho třeba pustili o měsíc dřív. I když dá tu výpověď k poslednímu měsíci, můžou si pak sepsat odchod dohodou.
Nicméně nejvhodnější bývá se dohodnout s tím novým zaměstnavatelem na posunu, event. lze třeba po tu dobu pro ně dělat už něco dělat, seznámit se s nějakýma věcma atp.
Stávající zaměstnavatel může souhlasit s vybráním dovolené, takže to třeba může Tvůj muž použít na konci té výp. doby a už začít u nového, nebo si vzít nějaké dny tu a tam a strávit je u nového, záleží na dohodě.
já myslím, že ne. Mají právo na tu 2měs výpověd, která poběží od 1.následujícího měsíce, tedy ted by byl volný k další práci 1.11.