Jak napsat výpověď?

romanas
13. kvě 2015

CHTĚLA BYCH SE
ZEPTAT BUDE MI KONČIT 3LETÝ RODIČÁK,DO PRÁCE KDE JSEM DŘÍV DĚLALA UŽ SE VRÁTIT NECHCI MĚLA JSEM SMLOUVU NA NEURČITO,TED JSEM SI NAŠLA NĚCO JINÉHO A UŽ TAM NASTOUPILA JAK MÁM DÁT VÝPOVĚD VE SVÉ PŘEDCHOZÍ PRÁCI,NIKDY JSEM VÝPOVĚD NEDÁVALA TAK BUDU RÁDA ZA KAŽDOU RADU .DĚKUJI

veronikaka
13. kvě 2015

V době rodičáku jedině dohodou. Já napsala toto:

DOHODA O ROZVÁZÁNÍ PRACOVNÍHO POMĚRU

NÁZEV SPOLEČNOSTI
IČ:
se sídlem:
zastoupena:
(dále jen „Zaměstnavatel“)

a

TVOJE JMÉNO
rodné č.:
bytem:
(dále jen „Zaměstnanec“)

uzavírají tuto

dohodu o rozvázání pracovního poměru

Zaměstnanec a Zaměstnavatel tímto rozvazují pracovní poměr založený pracovní smlouvou uzavřenou dne XY dle § 49 zák. č. 262/2006 Sb., zákoníku práce, na základě které Zaměstnanec pracoval u Zaměstnavatele na pozici XXXX.
Důvodem rozvázání pracovního poměru je nemožnost péče o dítě mladšího 4 let.
Zaměstnanec a zaměstnavatel se dohodli, že pracovní poměr skončí ke dni XY.

Dohoda byla sepsána ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno převzal Zaměstnavatel a druhé Zaměstnanec.

V PRAZE dne XY
TVOJE JMÉNO

V PRAZE dne XY
JMÉNO, KDO PODEPÍŠE DOHODU

POZOR, NA TU DOHODU ZAMĚSTNAVATEL NEMUSÍ PŘISTOUPIT, A PAK BY SE TO MUSELO ŘEŠIT VÝPOVĚDÍ ....

j.a.n.i
13. kvě 2015

@veronikaka Proč na RD jedině dohodou? Zaměstnanec klidně může v průběhu RD podat výpověď, není tam žádné omezení...

PS: zakladatelko, máš to zadané jako otázku, takže každý může reagovat pouze jednou ☹

simdan
14. kvě 2015

Aha a u vás v předchozí práci neplatí 2měsíční výpovědní lhůta?to kdybych udělala já,tak nejdříve po odevzdání výpovědi musím odchodit 2měsíce a poté můžu nastoupit do jiné práce..nevím jestli s tím nebudete mít problém,že jste zaměstnaná u jedné firmy a v druhé firmě jste podepsala smlouvu a pracujete...

j.a.n.i
15. kvě 2015

@simdan Proč by neplatila, platí, ale když je v dané firmě na RD, tak ta výpovědní lhůta uplyne během RD... a souběžně může pracovat jinde, pokud nejde o střet zájmů.