Jak najít některé znaky na PC, které nejsou na klávesnici?

marketa11112
6. črc 2019

prosim o radu ty, ktere umi vyuzivat neobvykle znaky na pc. hledam znak, ketry se pouziva pri psani zakonu. jde o pismeno S, zdvojene, psane nad sebou. tusim, ze se pouziva jako znak pro sbirku zakonu. nevite prosim nekdo, kde ho najdu na klavesnici? chvili se tady s tim uz morim a znak nikde. dekuji moc

marketa11112
autor
6. črc 2019

tak ne, nepouziva se jako znak pro Sbirku zakonu ☹. to byla ma spatna dedukce. kazdopadne ten znak potrebuji .

kjp
6. črc 2019

Není to znak pro sbírku zákonů, je to znak pro jednotlivé části zákona, "paragrafy".
Z netu:
Paragraf (značka §, U+00A7, na čes. klávesnici (levý) Alt + 0167, patrně vznikla ve středověku jako ligatura, dvojité S ve významu signum sectionis k označování pořadí odstavců) je v současnosti zpravidla část právního předpisu nadepsaná znakem § s pořadovým číslem v prosté vzestupné řadě, např. „§ 24“.

pengli
6. črc 2019

@marketa11112 Ahoj, no znak (zkratka) pro samotnou sbírku zákonů je Sb. - zdvojené S mi vůbec nic neříká - nemáš na mysli paragraf? ☺️

pengli
6. črc 2019

Jinak paragraf je u vykřičníku a uvozovek vedle klávesy Enter.

berenika39
6. črc 2019

@marketa11112 nemorduj se, napiš do googlu "klávesové zkratky" a podívej se. Asi hledáš paragraf...? první vygooglený odkaz:
http://www.ceskaklavesnice.cz/zkratky

marketa11112
autor
6. črc 2019

@kjp ju, to hledam. dekuji i za vysvetleni 🙂)
@pengli dekuji, ja jsem fakt uuuplne slepa.

dekuji vsem

hanka_12345
6. črc 2019

Proc si to proste nezkopirujes z webu?

barulina
6. črc 2019

Zo je zbak parqgraf najdi na googlu jak se puse paragraf