Ahoj holky, prosím o radu. 17.ledna jsem nastoupila na RD, teď koncem května mi končí pracovní smlouva u zaměstnavatele a účetní mi říkala, že mám po dobu mateřské nárok na dovolenou. Jak má prosím vypadat formulář s žádostí o jejím vyplacení? A mám se někam hlásit na úřadech,když mi skončí pracovní smlouva, ale stále budu na RD? Předem děkuji za Vaše odpovědi🙂
Jéé, ted koukám, že jsem napsala špatné informace. ☹ 17.ledna jsem nastoupila na Mateřskou.
to je v podstatě jedno. i tak platí, že pak nebudeš na mateřské dovolené, ale jen pobírat peněžitou pomoc v mateřství a následně pak rodičovský příspěvek.
Za dobu co jsi byla na mateřské dovolené ti ale vzniká nárok na dny řádné dovolené (to je to co ti říkala účetní). Pokud ti teď skončí pracovní smlouva, automaticky by ti zbývající dny dovolené, na které ti vznikl nárok, zaměstnavatel měl proplatit.
@romisek23 Při konci pracovního poměru ti ji musí proplatit automaticky, nemusíš o to žádat. A jinak na žádné RD nebudeš, to jsou pouze zaměstnané, ty bude pouze pobírat rodičovský příspěvek a hlásit bys to měla na zdravotní pojišťovně.