Jak je to s vycházkama na neschopence o víkendu?

natyyna
8. únor 2015

Ahoj,chtela bych se zepat jak je to s vychazkama na neschopenceate je i o vikendu?

cabo
8. únor 2015

Ahoj, no pokud vim,tak ten cas ,ktery mas vypsany na vsedni dny plati i na vikendy. Teda jestli jsem dobre pochopila dotaz.

j.a.n.i
8. únor 2015

@natyyna Ano, platí i o víkendu, i o víkendu jsi nemocná...

hanivasi
9. únor 2015

@natyyna i vikendy,i svatky.

kackaaaa
9. únor 2015

Můj dotaz není úplně ohledně "neschopenky", ale je to podobné - Jak je to s hlídáním dítěte na "paragraf" - ošetřování člena rodiny. Jak tam fungují "vycházky" toho, kdo čerpá volno? Mám na mysli nutný nákup, apod.

chita
9. únor 2015

@kackaaaa tam můžeš jít normálně ven, když ti někdo jiný hlídá dítě doma. Pokud jsem se ptala, tak na paragraf kontroly nechodí.

boorunka
9. únor 2015

Děvčata mám dotaz! Po 2 měsíčním marném čekání na nemocenskou sem se dnes dozvěděla u nás na Ústecké OSSZ (ale patřím pod Prahu), že problém je, že chybí podpis lékaře. Že nic víc mi nemohou říct!Zkoušela sem volat do Prahy ale nedovolala sem se ani na jedno z uvedených čísel,jen mi to sežralo 150kč a nic víc. Nevíte někdo, zda si to oni nějak vyřídí s lékařem sami mezi sebou? Nebo musím něco podniknout já?Nebo jestli mi vůbec nějaká nemocenská ještě přijde? Nemůžu o ty penízky přijít?Jsem už fakt zoufalá. A i naštvaná!

j.a.n.i
9. únor 2015

@boorunka O peníze určitě nepřijdeš, to se neboj, jen to bude chvilku trvat. A jinak myslím, že by ten lístek na peníze měli poslat zpět zaměstnavateli a ten informuje tebe a bude na tobě tam ten podpis ulovit, nepředpokládám, že by to OSSZ řešila sama s lékařem. Zkusila bych zavolat do práce, po takové době by už měli mít od OSSZ info, že je problém.

boorunka
9. únor 2015

@j.a.n.i Děkuju za radu a za info 🙂 zkusím zítra zavolat účetní! I když to není zrovna příjemná paní! 🙂