Ahojky Holky, chtěla bych se zeptat jak dlouho vám trvalo než jste po mateřské našli místo? Mě sice končí rodičák až v lednu 2015 ale už asi 3 měsíce hledám nové zaměstnání a nemůžu vůbec nic najít, a už začínám propadat beznaději a z pohovorů jsem už dost znechucená jak se každá ptá jestli v případě nemoci dítěte máme zajištěné hlídání...Připadne mi to až diskriminující... Tak jsem se chtěla zeptat jak dlouho trvalo vám než jste nešli nějakou práci po mateřské nebo aspoň nějaké rady jak nepropadat beznaději... Představa úřadu práce je pro mě už jako noční můra!!!
Já pět měsíců a už jsem si připadala taky jako outsider ☹ Jak nepropadat beznaději nevím, já jsem se vždy uklidňovala, pohledem na dítě, že to mi za to stojí a chvíli jsem si třeba dala s posíláním CV pauzu, věnovala se něčemu jinému, než jsem zase našla chuť do dalšího hledání.
@chanellka
Ja hledala asi dva měsíce přes koncem řidičský,ale měla jsem naivní plány.... Do původní prace jsem se vrátit nechtěla,protoze jsem pracovala do noci a naivně jsem myslela,že najdu neco na pár hodin denně a malou vezmou do školky. Jenže,malou do školky nevzali,protoze se narodila v říjnu,tím pádem padl částečný úvazek,protoze bych neměla hlídání,přítel dělá krátký dlouhý týden,takže nezbylo než si najít práci na plný úvazek a systémem krátký dlouhý proti příteli. To kupodivu trvalo asi dva týdny a teď od prvního listopadu chodím do prace,vstavam v půl pátý,ale v šest večer jsem doma,takže stihnu malou,než jde spát a s přítelem na sebe máme taky chvíli,protoze když je v práci on,chodí domů v půl dvanácté v noci.... Držím palce při hledání,v dnešní době to není úplně lehké,pokud chcete skloubit práci a rodinu....🙂
ahoj, jsem na tom podobně, rodičák mi končí na konci roku. V září a říjnu jsme měla brigádu a vypadalo to, že by to mohlo pak přejít v pracovní smlouvu, ale nečekaně to skončilo. Už více než měsíc si hledám práci a zatím jsem byla na několika pohovorech a nic. Je pravda, že zatím si vybírám z inzerátu jen ty co mne opravdu zaujmou. Odpověděla jsem zatím na cca 13-14 inzerátů a byla na 4 pohovorech. Zrovna včera jeden byl. A byla to teda síla. Trval přes 1,5 hod, většinou v angličtině u jedné firmy s korejským vedením, vč. pohovoru s korejskou manažerkou. Fixní pracovní doba, přesně dané termíny dovolené v roce. Řídíš se vlastně podle Hundai. A taky padaly otázky, zda plánujeme další děti, zda máme zajištěný "podpůrný systém pro děti" a že jsem trochu starší než oni mají lidi v kolektivu. No, vzhledem k tomu, že máme dvě malé děti 3 a 5 let tak se mi to zdá nereálné. Nic jsem u pohovoru neřekla, příští týden budou volat výsledky, slíbili, že zavolají i negativní odpověď tak jsem na to zvědavá. Nicméně pro mne to byla moc dobrá zkušenost. A co se vás ptají na pohovorech?
@j.a.n.i Děkuju,ono mi ani nic jiného nezbývalo,do,a už jsem být nechtěla, už se mi to zdálo dlouhé a jelikož jsem potřebovala taky mezi dospělé lidi,tak jsem se prostě přizpůsobila situaci..... Přítelje takový ten domácí typ,takže jsme za celé tři roky ani nikam nevyrazili ať už sami nebo i s malou,takže už mi to celkem lezlo krkem a v zájmu udržení klidného domova jsem se zachovala takhle,já si vlastně chodím do práce odpočinout...🙂
Po práci jsem se rozhlížela přibližně rok, intenzivněji jsem hledala necelého půl roku. A to jsem si myslela, jaká to bude pohoda - dělám ve velmi specifickém oboru, tenkrát nás s podobnými znalostmi až tolik nebylo. Jenže jsem hledala na částečný úvazek a s flexibilní dobou. V jednu chvíli jsem už byla z toho, co "přicházelo", dost nešťastná a přišla jsem si nezaměstnatelná.
Nakonec jsem našla přesně to, co jsem hledala - s flexibilní dobou, původně na tři hodiny denně, pak po dohodě se postupně úvazek navyšoval - bylo to zvládnutelné s provozem kolem dvou maličkých dětí. Podstatně jsem si rozšířila své znalosti, profesně mne to posunulo velmi dopředu.
Prostě přišlo to pravé v tu pravou chvíli.