HPP na dobu určitou - rizikové těhotenství

iveegav
23. lis 2015

Dobrý den, v diskuzích nemohu najít přesnou odpověď na můj problém, tak bych Vás tímto chtěla požádat o radu.5.11. jsem nastoupila do fabriky do práce, pracovní smlouva je na dobu určitou do 30.11.2016 a zkušební doba je v délce tří měsíců.18.11. jsem byla na 3dny hospitalizována v nemocnici kvůli bolestem->zjištění těhotenství. Kolegyně odnesla do práce mou neschopenku, ale mistr mi po telefonu sdělil, ( a prý stejnou zprávu dostanu i dopisem) že v den, kdy ukončím svou pracovní neschopnost, se mnou bude rozvázán pracovní poměr. Rozumím tomu, že když jsem na neschopence, tak mě vcyhodit nemůžou.. Ale ujistili mě, že mě vyhodí ihned, jak neschopenku ukončím. Problém ale je, kde jinde mě potom jako těhotnou zaměstnají? Je pro mě tedy lepší, zůstat na neschopence co nejdéle, je to tak? Jak dlouho je to tedy vůbec možné? Předem vám velmi děkuji za odpověď.

j.a.n.i
23. lis 2015

@iveegav Klidně tě mohou vyhodit i na neschopence po uplynutí prvních 14 dnů neschopenky, ve zkušební době neplatí, že by to po celou neschopenku nešlo.

blahova_andrea
23. lis 2015

@iveegav jak dlouho je možné zůstat na neschopence záleží na tvém dr. 😉 jinak je jasné, že tě v práci nechtějí, když hned ve zkušebce marodíš a těhotníš 😅 jinde tě těhotnou samozřejmě taky nezaměstnají. to by jsi musela být hodně vzácný odborník, aby jsi se někomu vyplatila 😅

iveegav
autor
23. lis 2015

A když mě ujistili, že se mnou pracovní poměr rozvážou v DEN, KDY UKONČIM PRACOVNÍ NESCHOPNOST, znamená to, že když jí neukončim např. ani do vánoc, tak ani oni mě do vánoc nevyhodí?

xpila
23. lis 2015

@iveegav Promiň, ale nemáme věšteckou kouli, abychom ti na to odpověděly. Ale pravděpodobnější je to, že tě vyhodí, i když budeš na neschopence. Třeba jen netušili, že na ní plánuješ být takhle dlouho, proto to řekli...

blahova_andrea
23. lis 2015

@iveegav souhlasím s @xpila 😀