Dámy, prosim o radu. Jsem na rodičovské dovolené (dcera 1rok) a naskytla se mi příležitost jít do zaměstnání. Předtím jsem podnikala a před nástupem na RD byla na pracovním úřadu, jelikož jsem přerušila podnikání kvůli těhu. Když nastoupil na HPP, musím přerušit RD a co příspěvek?
Děkuji
Teda takto. Chapu dobre, ze nemas zadnou praci a pobiras jen prispevek. Jestli ano, pracovat muzes jak chces.
@cila9 při mateřské můžeš mít příjem jakýkoli. O příspěvek nepřijdeš a ani to neovlivní nijak jeho výši.
Nemám zatím práci žádnou. A nemusím to nikde hlásit?
@katerinalunakova ona nema zadnou materskou, pouze pobira rodicovsky příspěvek.
@cila9 ne
@j.a.n.i hmmmm díky, ale odpověď zůstává stejně stejná 👍
@katerinalunakova hmmm, pri mateřské fakt nemuzes mit jakykoliv prijem, ale jo, odpověď je stale stejně blbe
@j.a.n.i tak si zajdi na pracák a zeptej se
@katerinalunakova nemystifikuj. Při pobírání mateřské, tedy PPM samozřejmě nemůžeš mít příjem z pracovní smlouvy, ze které plyne nárok na vyplácení PPM. Mám smlouvu na lečebně preventivní péči, tu po dobu MD nemohu vykonávat, nebo o PPM přijdu. Ale můžu například se stejnou nemocnic uzavřít třeba DPČ o administrativní práci a tu dělat. Při pobírání následného rodičovského příspěvku pak můžeš vydělávat kolik chceš a na jakou smlouvu chceš, jen dítě smí být v kolektivním zařízení maximálně nějaký limitovaný počet hodin za měsíc (přesné číslo nevím, nevyužívala jsem jesle ani školku), od dvou let pak může do školky neomezeně.
@katerinalunakova No, jelikož pracák nemá s mateřskou lautr nic společného, tak holka fakt nevidím důvod, proč bych se tam měla chodit ptát. Já opravdu nemůžu za to, že ty netušíš co je mateřská.
@j.a.n.i v pohodě, žijte si z dávek jak socky a brečte ve fórech pro bio matky jaký jste chudáčci 🤣🤣🤣
@katerinalunakova Ty si asi úplně hloupá viď, na tu tvoji poslední reakci se nic jiného napsat nedá. Když dojdou argumenty, tak umíš akorát zcela nesmyslně urážet.
@j.a.n.i koukám, že te to urazilo - za pravdu se každý zlobí 👌
@katerinalunakova Za jakou pravdu? Ty si opravdu omezena, myslis, ze lidi, kteri jsou chytri a neco umi a vedi jsou na dávkách? To spis jsou takova paka, ktera jsou desne chytra, do vseho kecaji, ale vedi houby. A jibak to, ze se nejaky onezenec snaží urazet okoli, protoze se nezmuze ani na rozumnou debatu ani na uznani vlastni chyby, jeste neznamena, ze muze jeho plkani nekoho urazit.
@j.a.n.i hmm, tak teď si asi myslíš, že si mi to děsně natřela co 🤣🤣🤣 vypusť páru a jdi se raději projít ..evidentně podle počtů tvých příspěvků neděláš za poslední roky nic zajímavého, tak by ti určitě prospěje 🤣
Holky, vykašlete se na to.
@katerinalunakova Nojo, dosli ti argumenty, vudyt to rikam. Clovek na urpvni uzna svou chybu a nepise to co ty.
@j.a.n.i no, ještě by to chtělo kurzy češtiny kromě té vycházky 😉👍