Hledání práce. Hledaly jste práci ještě při té staré?

17. lis 2024

Ahoj holky , nedávno jsem tady psala že jsem měla autonehodu . Chtěla jsem se zeptat . Chci změnit práci ,100% nechci dělat tam kde jsem teď . Šéf se nakonec zachoval jako ... , a já už sním pracovat nechci . Smlouvu mám do března 2025 , pořád jsem na nemocenské a teď k věci . Hledaly jste práci ještě při staré? nebo jste dali výpověď byli na úřadu práce a hledaly. Já už z toho nespím přes měsíc a neumím si představit se tam vrátit . Já ho ušetřila pruseru jako blázen a on se mi ještě "vysmál"že se mi úraz mohl stát kdykoli a že se to blbe sešlo a jestli jako přijdu do konce roku do práce . A já teď každý den přemýšlím po nocích jak to udělat co nejlépe a hlavně abych už byla psychicky v pohodě . Díky

lp183
17. lis 2024

Vždy jsem hledala práci při staré, výpověď jsem nikdy nedala, pokud jsem neměla novou práci. Na pracáku jsem vyřizovala jen rodičáky.

pilzzee
18. lis 2024

Tak samozrejme, ze jeste pri stare. Jakmile podepises smlouvu, tak vypoved.

simkrk
18. lis 2024

Hledám při současné... A chtěla bych jít z práce do práce.. 😃 Pokud tě finance netizi, tim myslím jestli by nevadilo, že bys skončila na pracáku na par %.. Tak proč ne.. Ale pokud más smlouvu do března.. Tak máš vlastně výhodu v tom, že máš pěkně čas a víš odkdy kdyžtak můžeš nastoupit do nové a můžou na tebe v klidu čekat. . 😊👍Hlavně od nového roku se nějak mění výpovědní lhůty,že když dá člověk výpověď neměl by tam trčet další 2 měsíce, ale jen měsíc 😊

pampeliska1313
18. lis 2024

Hledat pri starý v předstihu. Mate přesně tu výhodu, ze vite od kdy muzete nastoupit. Hodne štěstí.🙂

j.a.n.i
18. lis 2024

@simkrk Zadny mesic, ale dva, jen se nebude cekat na prvniho. Mě osobně to tedy prijde jako nedomyšlený, protože pokud to bude clovek posilat poštou, tak vlastně neví, od kdy mu ta výpovědní lhůta běží.

brunetka11
18. lis 2024

Hledej při původní novou, nebudeš pod tlakem vzít první, co ti přijde pod ruku. Naopak si v klidu rozmyslíš, proč a kam jít.

marketa1218
18. lis 2024

Tak přestopit z práce do práce je značka ideál, nicméně úplně chápu tu psychiku. Také jsem to zažila, že jsem prostě musela skončit hned. Bylo mi tenkrát zle od žaludku v noci sem nespala. Práci sem si našla v klidu asi za dva měsíce, naštěstí sem si to mohla dovolit. Pokud Ti to finanční situace dovolí, odejdi. Uleví se Ti, ale sama sama musíš vědět zda si to můžeš dovolit.🍀

simkrk
18. lis 2024

@j.a.n.i fakt dva jo?? Ja mela fakt za to, že jsem četla měsíc 😁😊.. To je fakt na nic...to nevim čím pomohli.. 🙄

patypresdevaty
18. lis 2024

@simkrk pomohli tím, že teď to občas mohly být skoro 3 měsíce (když dal člověk výpověď na začátku měsíce)

ninive211
18. lis 2024

Hledala bych hned, když jsi stejně na nemocenský. Akorát jak zde píšou některé holky podepsat novou smlouvu a pak teprve dávat výpověď...výpověď jsou 2 měsíce, na ukočení PP dohodou se doohodnout nemusíte, zaměstnavatel může trvat na tom, že prostě ty dva měsíce tam chodit budeš. A počká ti nový zaměstnavatel dva měsíce, než ti zkončí výovědní doba? Někde ano, ale někde prostě potřebují nabrat ihned, právě třeba kvůli zaučování, že jim jeden zaměstnanec taky odchází a potřebují předat práci. Takže v pátek podpíšeš smlouvu s nástupem v pondělí. Nemůžeš? No tak bohužel...jsou tu další zájemnci (ale je fakt, že v dnešní době je spíš málo zájemců na hodně volných míst, i přes mírný růst nezaměstnanosti pořád je mnohem snadější najít práci než před 15 lety, když jsem v době krize nastupovala já do první práce)

tattiana9
18. lis 2024

Samozřejmě, že je nejideálnější shánět si práci ještě než máš tady starou, protože nemáš jistotu, zda skutečně nějakou najdeš. 🙂 Tak ta stará práce je prostě pojistka. Vždy jsem to tak dělala, je to moudré rozhodnutí. 😀

linusha
18. lis 2024

Jednoznačně hledat při současné. A na rovinu pokud už teď se šéfem nevychazite tak bych se ani nedivila kdyby buď neprodloužil smlouvu nebo po návratu se tě nechtěl zbavit

glimmer
18. lis 2024

jasně. Vždy jsem hledala práci ještě v té staré práci. Nikdy bych nedala výpověď bez jistoty nové práce.

j.a.n.i
18. lis 2024

@linusha Tak jelikož ma smlouvu do brezna, tak se ji nikdo soudnej nebude snažit zbavit dříve... Krom pokusu o dotlaceni k dohodě, což by se ji mozna i hodilo.

felis
18. lis 2024

Hledej práci už teď s tím a piš to do úvodního dopisu, že hledáš práci od dubna 2025.

autor
18. lis 2024

Holky 20.11 jdu k neurologovi a tam se dozvím jak dlouho budu ještě na nemocenské. Do minulého týdne jsem myslela že je šéf v pohodě , vždycky jsme vše vyřešili aby to bylo výhodné pro všechny . No spletla jsem se a to hodně . Peníze nebudou o nic menší když půjdu na pracák . Už teď na nemocenské beru minimum . Když bych dala výpověď i když jsem na nemocenské tak mi výpovědní lhůta běží nebo až skončí nemocenská?