Francouzština a uplatnění. Je někdo, kdo tento jazyk ve své práci využívá?

misulka84
17. únor 2023

Holky, chtěla bych oprášit fráninu kvůli lepší práci, jenomže co tak koukám po nabídkách práce na jobs.cz tak tam tedy moc tento jazyk nechtějí. Tak jsem z toho takova demotivovaná, i když dovolenou ve Fr také plánuji, tak budu ráda že se domluvím.Je tady někdo,kdo v práci tento jazyk využívá a co je to za práci? Nemám vysokou školu.

lachipie
17. únor 2023

Pracovala jsem v mezinárodní farma firmě na ekonomickém oddělení, francouzštinu a angličtinu jsem používala na denní bázi. Víc angličtiny, ale fj bylo taky dost a teď učím na jazykové škole, tak tady je to jasné.

galatea_a
17. únor 2023

@misulka84 Také jsem pracovala v mezinárodní firmě, každý jazyk byl výhodou, francouzštinu bys tam využila, mohla bys komunikovat s francouzskými zákazníky. Já si právě myslím, že angličtinu umí každej, ale další jazyky jsou výhodou.

barmil
17. únor 2023

@misulka84 ano, učila jsem se na gymplu, zila v Montrealu a pomohlo mi to k praci v Tunisku, ještě při studiich, dělala jsem delegáta a doteď francouzštinu využívám v práci. Dělám konzultanta a když přijdu do firmy, kde jsou i cizinci, nebo je "matka" zahraniční, je velká výhoda mluvit jejich mateřštinou. Uplatňuji tahle angličtinu, francouzštinu i španělštinu.

misulka84
autor
17. únor 2023

@barmil holky, dekuju za motivaci👍🏻