Milé (nejen) maminky,
ráda bych se zeptala vystudovaných zdravotních sestřiček, zda si při mateřské udržujete nějaký částečný pracovní úvazek?
Máme teď několik volných pozic, právě na flexibilní úvazky (DPP/DPČ - konkrétní dny, nebo jen odpoledne či jen víkendy), ale nejsem si jistá, zda je to při mateřské vůbec reálné a má smysl nabídku sdílet?
Vše je Praha a okolí (Pha-Západ, Beroun, Kladno, Příbram, Rakovník), agentura domácí péče, takže péče o pacienty v domácím prostředí.
Předem děkuji za vaše reakce a hezké dny 🙂
Jen jsem formulovala dotaz asi trochu zmateně, já už mám děti větší a pracuji, ale v mojí práci právě hledáme kolegyně sestřičky na částečný úvazek a řešíme, zda sdílet mezi maminky na rodičovské, zda by měly zájem a případně to při dětech zvládaly 🙂
Určitě to smysl má, nejsem teda sestra, dělala sem v nemocnici a DD ošetřovatelku a mít možnost takového úvazku, tak do toho jdu hned. Třeba pár dní v měsíci vypadnout od dětí a vydělat si nějakou korunu, musí být fakt super.
Spousta mých kámošek sestřiček pracuje i na rodičovské dovolené, jenže dvanáctka je pro ně problém (hodně má za muže záchranáře/hasiče/policajty a jiné směnující nebo doktory, kteří chodí na 24h), takže práce “jenom na odpoledne/večer” by pro ně asi byla zajímavá
Určitě to smysl má.Já mám v nemocnici 12h služby na úvazek 0,3.Obcas mi vyjde víkend 8h směna.Víc by se mi hodily 8h směny.Vypadnu z domu,vyčistím si hlavu a peníze velmi slušné.Naštěstí občas vypomůže s hlídáním tchýně s tchánem.Jinak se stará muž.A co mám kamarádky tak snad všechny šli do práce dřív.
Nejsem sestřička a už ani na RD, ale určitě zájemci se najdou. Hlad po zkrácených úvazcích je obrovský a nabídka stále nedostatečná. Půjde jen o to správně nastavit ty směny.
@zitah když měl syn rok nastoupila jsem na 0,4uvazek nejprve jen jako brigádu přes léto a nakonec jsem tam zůstala nastalo 🙂 momentálně jsem na mateřské s druhým dítětem a až přestanu kojit mám zase v plánu se na tento úvazek vrátit 🤗 já si ráda odpočinu na chvilku od dětí a peníze navíc se vždycky hodí 🤗 až bude druhý syn ve školce mám v plánu si úvazek zvednout ale rozhodně ne na celý takže za mě zkrácené úvazky jsou super možnost 🤗
@zitah já jsem tedy že zvířecího oboru, ale mít takovou možnost, beru ji hned, místo toho jsem ovšem dostala výpověď...
@zitah ano udržují a chodím na DPP , pouze teda na jeden den do ambulance. Chodila jsem když jsem měla dceru a i teď se synem. Je to fajn, jednak úplně nevypadají, přijdu do kontaktu s jinými lidmi a jako bonus beru nějakou tu tisícovku měsíčně😊 takže pokud máte možnost a hlídání, jděte do toho😊