Flexibilní pracovní doba pro zdravotní sestřičky. Udržujete si při mateřské nějaký částečný prac.úvazek?

zitah
26. říj 2022

Milé (nejen) maminky,

ráda bych se zeptala vystudovaných zdravotních sestřiček, zda si při mateřské udržujete nějaký částečný pracovní úvazek?

Máme teď několik volných pozic, právě na flexibilní úvazky (DPP/DPČ - konkrétní dny, nebo jen odpoledne či jen víkendy), ale nejsem si jistá, zda je to při mateřské vůbec reálné a má smysl nabídku sdílet?

Vše je Praha a okolí (Pha-Západ, Beroun, Kladno, Příbram, Rakovník), agentura domácí péče, takže péče o pacienty v domácím prostředí.

Předem děkuji za vaše reakce a hezké dny 🙂

sanoela
26. říj 2022

@zitah ano udržují a chodím na DPP , pouze teda na jeden den do ambulance. Chodila jsem když jsem měla dceru a i teď se synem. Je to fajn, jednak úplně nevypadají, přijdu do kontaktu s jinými lidmi a jako bonus beru nějakou tu tisícovku měsíčně😊 takže pokud máte možnost a hlídání, jděte do toho😊

zitah
autor
26. říj 2022

@sanoela Moc děkuji za sdílení 🙂

sunnurse
26. říj 2022

@zitah také jsem chodila při rodičáku. Když měl malý rok, tak dvakrát týdně na 4 hodiny nasazovat Holtery, když měl necelé dva, tak do směn na 0,3 úvazek. Pokud funguje tatínek, je to super pomoc do rozpočtu 🙂

zitah
autor
26. říj 2022

Jen jsem formulovala dotaz asi trochu zmateně, já už mám děti větší a pracuji, ale v mojí práci právě hledáme kolegyně sestřičky na částečný úvazek a řešíme, zda sdílet mezi maminky na rodičovské, zda by měly zájem a případně to při dětech zvládaly 🙂

krisstina93
26. říj 2022

Určitě to smysl má, nejsem teda sestra, dělala sem v nemocnici a DD ošetřovatelku a mít možnost takového úvazku, tak do toho jdu hned. Třeba pár dní v měsíci vypadnout od dětí a vydělat si nějakou korunu, musí být fakt super.

drep
26. říj 2022

Spousta mých kámošek sestřiček pracuje i na rodičovské dovolené, jenže dvanáctka je pro ně problém (hodně má za muže záchranáře/hasiče/policajty a jiné směnující nebo doktory, kteří chodí na 24h), takže práce “jenom na odpoledne/večer” by pro ně asi byla zajímavá

betysch
26. říj 2022

Určitě to smysl má.Já mám v nemocnici 12h služby na úvazek 0,3.Obcas mi vyjde víkend 8h směna.Víc by se mi hodily 8h směny.Vypadnu z domu,vyčistím si hlavu a peníze velmi slušné.Naštěstí občas vypomůže s hlídáním tchýně s tchánem.Jinak se stará muž.A co mám kamarádky tak snad všechny šli do práce dřív.

ninive211
26. říj 2022

Nejsem sestřička a už ani na RD, ale určitě zájemci se najdou. Hlad po zkrácených úvazcích je obrovský a nabídka stále nedostatečná. Půjde jen o to správně nastavit ty směny.

lu31nka
30. říj 2022

@zitah když měl syn rok nastoupila jsem na 0,4uvazek nejprve jen jako brigádu přes léto a nakonec jsem tam zůstala nastalo 🙂 momentálně jsem na mateřské s druhým dítětem a až přestanu kojit mám zase v plánu se na tento úvazek vrátit 🤗 já si ráda odpočinu na chvilku od dětí a peníze navíc se vždycky hodí 🤗 až bude druhý syn ve školce mám v plánu si úvazek zvednout ale rozhodně ne na celý takže za mě zkrácené úvazky jsou super možnost 🤗

maxulekapcule
31. říj 2022

@zitah já jsem tedy že zvířecího oboru, ale mít takovou možnost, beru ji hned, místo toho jsem ovšem dostala výpověď...

zitah
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz