Evidenční list důchodového pojištění - konec prac.poměru a mateřská

20. lis 2020

Hodné duše, které rozumíte těmto věcem, pěkně prosím o radu. Pro začátek chci zdůraznit, že jsem tento "problém" řešila přes OSSZ ale paní úřednice neměla zrovna dvakrát náladu vysvětlovat, což se jí vůbec nedivím, protože já totiž v takových věcech ještě plavu.
Proto budu ráda, pokud se ozve někdo, kdo by mi mohl vysvětlit, jak postupovat. 🙂

Pracovala jsem u zaměstnavatele, kde mi 31. července 2020 vypršela pracovní smlouva. Před ukončením smlouvy jsem však nastoupila na nemocenskou a od září na mateřskou.

Po skončení pracovního poměru jsem dostala pouze zápočtový list. Na internetu jsem četla, že po ukončení pracovního poměru se má dostat Evidenční list důchodového pojištění. Je tomu tak? Mám volat účetní a vyžádat si ho?
Nebo to, že jsem před skončím p.poměru byla na nemocenské a aktuálně na mateřské, má nějaký vliv, že jsem onen list nedostala?

Díky mnohokrát, pokud někdo poradí, vysvětlí. Je mi opravdu trapné volat znovu na OSSZ a dotazovat se, ale já z toho pořád nejsem moudrá.

lachtanice86
Autor odpověď smazal
Zobraz
lenoulinkaa
21. lis 2020

Se skončením pp, ti musí odeslat ELDP na socialku. Z práce Ti ho měli poslat. Jinak se můžeš registrovat na portál cssz a kontrolovat si svoje údaje.

j.a.n.i
21. lis 2020

No, poslat ti ho meli, takze si ho můžeš vyzadat. Na druhou stranu, pokud si zazadas o vypis dob na duchod od cssz a vse tam bude ok, tak ten papir od zanrstnavatele vlastne nepotrebujes.