Dvě zaměstnání. Kdo má a zvládá to?

30. led 2023

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s dvojím zaměstnáním. Mám úvazek na dobu neurčitou (25h.) týdně, z důvodu financí jsem hledala jinde a dostala jsem nabídku na pozici kde se dělají dvanáctky krátký dlouhý týden. plný úvazek i s nočními. Zajímalo by mě jestli je tu někdo kdo takovouto práci zvládá. Nechci moc opustit současné zaměstnání, ale není možnost teď navýšení úvazku. V této současné práci si můžu dalo by se říct regulovat směny. Myslíte že se to dá zvládnout? Díky za jakoukoliv pomoc a odpověď.

anetka1701
30. led 2023

Tak ono záleží co to je za práci... Ale obecně, dělat 65 hodin týdně je masakr a dlouhodobě neunositelné...

nita1984
30. led 2023

Svého času jsem to dělala. Vydržela jsem to rok. Byl to masakr, spala jsem jednou za tři dny. Moc si z toho roku nepamatuju. Jen to, ze jsem kolikrát spala v autě na benzince, protože už jsem proste dal jet nemohla.

autor
30. led 2023

@anetka1701 Aktuálně dělám prodavačku, a je mi nabídnuto delat na cerpacce servírku (prodavačku)

autor
30. led 2023

@nita1984 Právě mám obavy abych to všechno zvládla, ale zároveň finance jsou celkem nutností. A práci kde jsem teď nechci opouštět protože jí mám jistou i do budoucna až se budu stěhovat ( stavíme).

nita1984
30. led 2023

Hele, krátkodobě se to da. Aktuálně mám dvě děti a práci k tomu, spánku ještě méně než v době dvou úvazků a taky to jde … ale už se těším, až to tempo jednou polevi.

sedouana
30. led 2023

Svého času jsem to dělala, ale nedá se to dlouhodobě. Pro synovi jsem to chvíli zvládala, pak jsem si musela vybrat. Vždy si to vybere svou daň, teď už bych si toho nešla.

klarkablaha
30. led 2023

kamarádka vím, že měla dvě zaměstnání, ale jednu dělala z domu podle svých možností, takže to se asi nedá srovnávat 🙂

anetka1701
30. led 2023

nešla bych do toho... Ještě hmotná zodpovědnost do toho, to je peklo... budeš nevyspalá, ještě uděláš chybu... Dělat někde nočního hlídače tak možná :D Tohle ne...

panihk
30. led 2023

Mám 2 půlúvazky a jedno dopoledne v týdnu dělám ještě něco jiného. Ale ty půlúvazky jsou z domova od počítače a reálně u toho tolik času rozhodně nestrávím. Pokud je to práce, kde bych musela fyzicky být, tak bych do toho nešla...

patypresdevaty
30. led 2023

Tak ono hodne zalezi, jestli mas deti (a jak velke), jake mas pripadne hlidani a podporu v partnerovi

bara88
30. led 2023

Důležité je ,jestli máš děti. Pokud jo ,tak bych do toho nešla ani náhodou

mdch91
30. led 2023

Pro me byly dvanactky lepsi nez kdyz jsem pracovala 5 dni v tydnu 8hodin, ale nemusela jsem tehdy resit, co bude s detmi. Mela jsem diky tomu mnohem vic casu, neprojela jsem tolik penez... Ale nedelala jsem nocni, byly to smeny 12-Pulnoc. Je pravda, v dlouhem tydnu jsem uz v nedeli mlela z posledniho.

zmrzlinka
30. led 2023

Závisí kolik máš děti ,jak otec děti doma funguje atd.
Měla jsem dvě zaměstnání a dalo se to zvládnout.

prostenika85
30. led 2023

Měla jsem plný úvazek krátký - dlouhý týden (ale denní směny) a k tomu si přibrala přivýdělek na částečný. Měsíčně opracováno minimálně 220 hod. Vydržela jsem to asi 3/4 roku.

ninive211
30. led 2023

Nešla bych do toho, jako dva částečné úvazky ještě ano,ale pokud by ta nová práce měly být dvanáctka vč.nočních, tak ani náhodou. Pokud se nechceš vzdát původní práci na částečný úvazek,tak bych to nebrala

kyticka569
30. led 2023

Měla jsem dlouhodobě (4 roky) 2 zaměstnání. Pracovala jsem ve 12ti hodinových směnách. Měsíčně jsem odpracovala něco přes 200 hodin. Byla jsem ale svobodná a bezdětná, takže se to dalo zvládat. S dětmi si tenhle zápřah nedokážu vůbec představit.

exbordelar
30. led 2023

Jako mlada a bezdetna jsem jednu dobu makala na celkem 1,5 uvazku ve dvou zamestnanich, ktera byla fyzicky i psychicky narocna. Nejhorsi byly pondelky, kdy jsem byla casto po trech nocnich (pa, so, ne) a sichta v druhe praci zacinala v deset. To jsem si v pul osme, kdy jsem prisla dom, lehla v obleceni do postele, okamzite usla a kdyz mi za hodinu a pul zvonil budik, chtelo se mi brecet. Jako zombie jsem vstals tak, jak jsem byla a premistila se MHD na druhe pracoviste. Tam jsem skoncila v osm, prisla domu a sla spat, bo druhy den jsem sla zase na dvanactku do prvni prace. Proste kdyz bylo volno, tak jen po nocni a to nebylo volno, ze jo. Po trictvrte roce mi z toho solidne hrabalo a privodia jsem si zaludecni vred. To jsem si rikala, ze mi to za ty prachy nestoji a snizila si uvazek. Ted s detmi si takovy zaprah vubec nedovedu predstavit. Pro me je pri detech az az i ten polovicni uvazek…

kasenka113
2. únor 2023

Ahoj, už bych do toho nešla. Byla jsem půl roku sama s dcerou, svoji stálou práci sem milovala(prodavačka), jenže na poloviční úvazek. A když sem mela volno chodila jsem dopo na brigádu,když byla dcera ve škole. Zvladala jsem to, ale jednoho dne sem skolabovala únavou a dehydratací. Takže můžu říct znova do toho nejdu....

te_reza
2. únor 2023

Dvě práce jsem měla naposledy jako mladá a svobodná bez závazků. Vstávala jsem po čtvrté ranní, jela na 8,5 a do večera pak běhala po hospodě. Ne, s rodinou bych už do toho nešla, mám co dělat s plným úvazkem.

srnii
2. únor 2023

Jeden čas jsem chodila do školy a k tomu do práce, takže někdy jsem po škole šla na noční,pak do školy, na noční a zas do školy. O prázdninách dvě brigády kdy jsem chodila dvanáctky každý den celý měsíc. Jako krátkodobě se to dá, člověk vydrží ledacos ale pak to odnáší zdraví.

terulin
2. únor 2023

Já měla 2 zaměstnání než jsem měla děti. Jedno s plnou pracovní dobou, kterou jsem si mohla šoupat, podle potřeby. Do druhé jsem chodila jen 2x týdně (z toho jednou o víkendu). Bylo to super, protože práce byly úplně jiné a obě mě bavily, ale s dětmi už to nechci. Není u toho čas na nic moc jiného.

bohumilakupkova
2. únor 2023

Kdyby tam nebyly noční, tak i věřím, že by se to nějaký čas dalo, ale tohle je zabijácký. Půl úvazku k současné práci ok, ale tohle by byl děsnej masakr, když do toho je ještě péče o děti, domácnost.

patypresdevaty
2. únor 2023

a najit si misto dvou mist jedno lepe placene..? Neslo by? 🙂

janule0123
4. únor 2023

V tomhle tempu i vyšším jsem jela než jsem měla dite … jen teda u jednoho zaměstnavatele … bez smen… v pátek jsem už po praci usinala i na návštěvě … víkend jsem se dávala dohromady … takže dá se, ale nesmis mít k tomu další povinnosti … proste jen chodit do práce😂a i tak už bych do toho nesla, zdravotně me to sundalo, volný čas defakto nebyl, nebo hodně orezany … kvůli penězům to tehdy nebylo.. spis zajímavá praxe, fungovali tak všichni … ofiko zaplaceno 8,5hodiny… pod 12 hodin nesel nikdo a nebo tam neměl co dělat …

ninive211
4. únor 2023

@janule0123 Tohle bych nikdy nedokazala. Ja pracuju, abych žila, neziju, abych pracovala od rána do noci...

janule0123
4. únor 2023

@ninive211 objevila se šance po škole, která se neodmítá, v rámci oboru bych ani lepší praxi mít nemohla, tehdy ještě krize, kdy kupa lidi na pracaku a ve frontě na praci 😂 měla jsem nadšeni a žila jsem tou prací… nadšeni ze jsem na velkých zajímavých projektech … pak už to nebylo takovy drama, protože s praxi mas nějakou hodnotu 😎a jiný možnosti … takže už pak byl čas i na něco jinyho a dalo se ufinancovat i nějaký to vyžití v nadstandardu… po několika letech jsem prehodnotila přístup a šla na jinou pozici bez možnosti profesního růstu, protože proste na tenhle lajfstajl nejsem …a chtěla jsem rodinu a s touhle praci se to s holkou proste nepotkava, chce to doma tolerantní manželku 😂ženy který jsem potkala co to někam dotahly, bylo jich málo a doma je nikdo nečekal a ikdyby se rozhoupaly s detma, tak už na to byly starý ..a s cestováním po cele republice kde je zrovna projekt se to úplně nepotkavalo… ale taky zkušenost a dobrý na utřídění hodnot… částečně to pro me byla výhoda i teď po rodičovské když jsem se vracela do práce … dobra praxe, reference … takže se me to vlastně vrací i teď … stihla jsem pak i nějaký to cestování, který nejspis ted par let nepůjde … vím ze me nikde nic karierne neutika 😂a neuteklo…