Ahoj,
dostala jsem se do takové šlamastiky.. Abych Vám to přiblížila.. Pracovala jsem u jedné firmy (firma A), která ale nějakým způsobem skončila a své aktivity převedla na jinou firmu (firma B) a měla prokuristu. U této firmy (A) jsem byla ještě půl roku na RD. Tyto dvě firmy spolu nějakou dobu spolupracovaly při ukončování prac. poměrů a tak. Poté jsem podepsala novou pracovní smlouvu u firmy "B" (podobný název, zaměstnanci stejní), dali mi k podpisu i zápočťák a dohodu o rozvázání pracovního poměru z firmy "A" s tím, že tyto papíry pošlou prokuristovi k podpisu. Nicméně teď mi přišel papír z ČSSZ, že jsem údajně stále evidovaná pod firmou "A" a ta za mě nepředkládá přehledy o vyměřovacích základech ani mě neodhlásil ze sociálního pojištění. Tato doba tedy není vykázána a nelze ji započítat do důchodu.... Psala jsem na firmu A i B, ale ani jedna nemá můj starý zápočťák. Prokurista by mi zápočták vydal, ale k jakému datu?? A co ta doba, kdy jsem tam byla zaměstnaná, to nemám nárok na důchod? Takže mám dvě pracovní smlouvy.. Jak tohle řešit, nevíte? S tímto jsem se v životě nesetkala.. Děkuji za rady
@bajuse No, ty potřebuješ zejména sehnat tu dohodu o ukončení pracovního poměru, zbytek je jejich problém a jejich boj. A ohledně započítávání do důchodu, doba na RD se stejně na důchod počítá z titulu péče o dítě, takže je úplně jedno, zda si tou dobou měla nějaký pracovní poměr nebo ne a zda to někdo nahlásil nebo ne, podstatné je, aby tam byly nahlášené ty roky před RD, cos ještě reálně pracovala.