Dva měsíce bez nemocenské, co dělat?

klispina
20. pro 2014

Zdravím maminky a těhuky.Mám problém s nemocenskou, už jsem jí nedostala dva měsíce a přišla jsem na to že, listopadu mi penízky sice přišli, ale nebyla to nemocenska, ale odměny za přestup z jiné pobočky na druhou.Kdby mi o tom neposlali dopis, asi bych to nezjistila. Šla jsem proto, na socialku a tam se semnou vůbec nechtěli bavit, že mi dají číslo, at si zavolám na Prahu, která se o mojí nemocenskou stará. Tohle bylo něco na mě a mého přítele obzvlášt. Nakonec se tedy paní uráčila a zvedla telefon, aby zjistila přoč nemám nemocenskou za měsíc říjen a listopad. Je to fakt parada, když máme s přítelem na vyžití dva tisice před svátkama :/ Po hodině snahy se dovolat na Prahu jsme se dozvěděli, že lístek na říjen měl špatnou přílohu, ale slečně na socialce se něchtělo, protože zrovna měla polední pauzu na oběd. A po obědě se k tomu už nevrátila a zašila jí někde hodně hluboko. Tím se to samozřejmě zapomnělo a neřešilo. A že snad po svátcích peníze příjdou. A o lístku na peníze, ani nemluvím. Ten se zase pro změnu ztratil na mém pracovišti, ale nikdo není schopen zvednout telefon s tím, že se jim ztratil, a žeby se to mělo řešit. Když jsem pak udělala kravál, jak si to vůbec představují a málem skončila v nemocnici, protože jsem v 6 měsíci těhotenství s křečma v břiše, mi oznámili at lístek dovezu znovu, což je pro mě další cestování, jelikož nemá doktora v městě. A jak mám na to vzít, když nemá ani korunu? Jsem taky nesmírně vytočená a ještě mi řekli, že se těch dvou nemocenských asi dočkám až v lednu spolu s třetí, protože jsou svátky a nikdo to řešit nebude. Vůbec nevím co mám dělat. Asi podle nich začít rozprodávat svoje věci nebo co, abych se vůbec najedla.

hohe
20. pro 2014

No je to blbé, nepomůžou rodiče? Vysvětlit jim situaci? A jinak bych rozhodně podala stížnost na dané pracoviště a hlavně na osobu, která to zapinkala. Jak ve firmě tak na socce.

aninousek
20. pro 2014

Podle mě v tom mají celkový nepořádek já taky nedostala ani korunu za říjen a listopad prý jim něco chybělo což je nesmysl každej měsíc je to to samé do října problém nebyl.Nikdo neřekne ani pardon a ještě se tváří ,že je člověk obtěžuje mě paní řekla ,že peníze snad přijdou koncem týdne nepřišli.

klispina
autor
20. pro 2014

No právě, jim je to jedno. Oni praci mají a peníze taky, jiní je nezajímají ☹ Hlavně mě to štve z toho důvodu, že je před Vánocemi, které ještě máme s přítelem a čekajícím miminkem první. :( Hohe rádi by nám pomohli, ale sami taky nak přežívájí, tatka na invalidním důchodu a sám čeká na důchod. A pomohli nám min měsíc s koucí na byt. Je mi z takového přístupu na zvracení, jak Nás stát hezky zaopatřuje a pomáhá :/ No v pondělí tam budu opět volat a už to nenechám jen tak. Budu apelovat na to, že chci říjnovou do konce prosince. Měla na to dva dny přílohu opravit. Máte pravdu aninousku, pokaždé jiné a trapné výmluvy.

aninousek
20. pro 2014

Mě rovnou řekli ,že paní co mě má nastarost má dovolenou takže jsem zůstala ležet na stole proč by se taky někdo staral ,že na otázku proč mi neposlali za říjen to Vám neřeknu já v počítači vidím jen zastavená dávka ,ale jak to tady čtu vše v pořádku takže čekejte

klispina
autor
20. pro 2014

Jasně no vše je v pořádku, takže čekejte. Opravdu krásnej přístup. Ale jak vidím, člověku asi nic nezbývá. ☹

j.a.n.i
21. pro 2014

@klispina Tak vše v pořádku není, ale zase na druhou stranu, pokud se na to podíváš objektivně, tak je chyba na všech stranách... v práci poslali blbě přílohu, paní z OSSZ včas neposlala, že je ta příloha blbě, ty ses vůbec nezajímala, jak vyřizovaná tvé nemocenské pokračuje, další měsíc v práci ztratí lístek... a ty se rozčiluješ na OSSZ, že tě zcela správně odkázala na pracoviště, které ti nemocenskou řeší, tedy nadáváš na jedinou osobu, která je v tom zcela nevinně, protože s tím nemá nic společného.
A jinak člověku samozřejmě zbývá, u prvního lístku se zajímat hned, zda všechno bylo v pořádku doručeno a je to ok a další se dají posílat přímo na OSSZ a do práce pouze kopie, ale člověk nesmí očekávat, že to za něj někdo vyřídí.

klispina
autor
21. pro 2014

.
@j.a.n.i Pokud jste si přečetla mou otázku tak Vám připomínám, že mi peníze za říjen sice přišly ale nebyla to nemocenská, ale odměny za přestup z jiné pobočky na druhou. Ale já to brala, že je to nemocenská protože přišla ve stejné výšši jako nemocenské dávky. O opaku jsem se dozvěděla, až v prosinci co mi přišel dopis že spolu s říjnovou mzdou příjde i odměna. Tak mi pak bylo jasné že peníze, které přišly byly pouze odměny nikoliv nemocenská. Tak jakapak moje chyba. A ještě Vám položím jednu otázku my dvě jsme si potykaly? Jen, že o tom nevím.

j.a.n.i
21. pro 2014

@klispina Pokud sis nevšimla, tak na diskuzi se obecně tyká. A jelikož nemocenskou posílá OSSZ, tak se to dá dost dobře poznat podle účtu, ze kterého přišly a popisu, který je u platby uveden.

klispina
autor
21. pro 2014

@j.a.n.i To bych neřekla mi odměny i nemocenská chodí pod mým zaměstnavatelem, což jde poněkud težko rozeznat oco se vlastně jedna.

aninousek
21. pro 2014

Ale mě nikdo žádnej lístek neztratil a peníze jsem za 2 měsíce neviděla protože má paní dovolenou a já ležím nevyřízená na stole to je trochu silný kafe i na mě a to jsem klidas j.a.n.i měla jsem jiné starosti než hlídat schránku rodila jsem ve 34 tt a poslední mé myšlenky patřili nějaké huse z OSSZ 🤐

saurauia
21. pro 2014

@klispina pokud vím, tak neschopenka nechodí od zaměstnavatele, ale ze speciálního účtu OSSZ (je tam vypsána i denní dávka a podobný nesmysly). Prvních 14 dní chodí neschopenka jako součást výplaty a s tím pro změnu nemá OSSZ nic společného.
Neschopenku a papíry k ní posílá na OSSZ zaměstnavatel až po 14 dnech.

klispina
autor
21. pro 2014

Tak to pak nevím, napsal jsem to proto, že jsem se ptala kolegyně která pracuje ve stejné společnosti a ta mi řekla, že ji chodí pod spol. kde pracujeme. Takže jsem to brala takhle. A internetové bankovnictví mám taky teprve týden, když jsem se dívala na historii, bylo tam napsaná má společnost a částka nic víc. Pochopila jsem, že je to nemocenská a dál to neřešila.

j.a.n.i
21. pro 2014

@aninousek No, tak pokud to píše zastavená dávka, tak bych neřekla, že je vše v pořádku a chtěla bych vědět důvod toho zastavení. A jinak to že je lístek za říjen v pořádku neznamená, že musí být i ten za listopad, stačí když třeba chybí podpis doktora, datum nebo tvůj podpis a už je to blbě.

aninousek
21. pro 2014

No to by bylo fajn kdyby něco chybělo ,ale nechybí a samozřejmě moje otázka byla tak proč na tuto otázku Vám nemohu nic říct nemám Vás na starost řeknu jen co vidím v počítači a tam je ,že dávka byla zastavena a ted už je to v pořádku další otázka a co teda nebylo v pořádku noooo to Vám neřeknu já to nevím...je někdo kdo to ví?Ano paní co Vás má na starost ,ale ta má dovolenou 15 minut hovoru celkově jsem volala 3x nikdy tam paní nebyla řeším to od začátku listopadu.