Dobry den, lze napsat Dohodu zpetne k 1.1.2020? Dekuji
Když se nikdo nebude dívat. Jakoby antidatovat smlouvu....a jinak může být od 1.1.
Jen by asi byla podepsána dřív třeba... Jinak nevím proč ne. Tr na v hotelu se pracuje i na nový rok...
Mne to prijde, ze by v tom problem nemel byt. Tak proto se ptam.
Nemůžeš to po zaměstnavateli chtít, protože antidatujete smlouvu, ale pokud se na tom dohodnete oba, tak můžete.
A je to pro zamestnavatele velky problem? Co by mu mohlo hrozit?
@innuska123 nehrozí mu nic, u DPP na to nemá jak přijít. Není potřeba přihlásit a tak. Určitě ho ale k tomu nemůžeš nutit. Každopádně celkově je to jedno, hlavní je počet odpracovaných hodin za měsíc, docházka se k tomu vždy nějak udělá .-)
Zrovna včera jsem podepisovala dpp od 2.1. Chodím do práce jen středa, čtvrtek, navíc první týden jsme měli ještě volno. 😊
@innuska123 pokud neni zamestnanec na UP, tak dohodu zpetne lze uzavrit 😉
Mne to nechteli zpetne provest. Tak v pondeli budu volat na urady co dal. Diky vsem za informaci.
@innuska123 proč na úřady? Proč to potřebuješ od začátku měsíce?
@blondynka400 No jestli mi to sedi, aby mi nevypdl nejaky den. Od 1.1.-8.1.(syn mel narozeniny) jsem byla na rodicaku a od 9.1. mam DPČ. Predpokladam, ze bych tento mesic mela mit timto pokryty a na urad nemusim, ze?
@innuska123 a ty máš stále HPP? Pak bys byla do 8.1. na rodičáku. DPČ od 9.1. ti nemusí stačit. Jsi povinná mít minimální odvod zdravotního pojistného, takže záleží, kolik máš z DPČ příjem, jestli to na to stačilo.
@malenka3 Pisu sz
@malenka3 pokryte to mas. Pokud zamestnavatel nechce, tak to zpetne nelze, to je jasne. A kolik si vydelas na dpc? Od 2500kc se za tuto dohodu odvadi zp a sp. Avsak zdravotni pojistovna ma min.castku, co je treba odvest na zp, takze pokud mas z dpc nizke prijmy, je treba sledovat, kolik odvedes na zp a dorovnat to s tim, ze za dobu rd Ti to plati stat, takze tuto pomernou cast mas uhrazenou.
Dekuji vsem za odpovedi. Veskere dotazy mne byly zodpovezeny. Preji hezky den.
@innuska123 k 1.1. asi ne, to není prac.den. Ale jinak pár dní zpětně by to mělo jít.