Dovolenou čerpat před nástupem na MD nebo mezi MD a RD?

jama82
19. črc 2016

Ahoj, chci se zeptat vůbec se v tom nevyznám. Momentálně jsem v pracovní neschopnosti,blíží se mi nástup na MD a zaměstnavatel chce,abych si zažádala o čerpání dovolené( zbývá 17 dnů) nástup je asi za 11 dnů TP 10.9.2016. Nevím,zda nemám nárok ještě na nějakou dovolenou z příštího roku. Děkuji za odpověď

frantiska85
19. črc 2016

Je to jedno.

kulihrasekzeleny
19. črc 2016

A jak se o to žádá? Já myslela, že to zaměstnavatel automaticky proplácí. Také mám asi 17 dní a jsem na neschopence

maja1989
19. črc 2016

Tak to mi bylo řečeno, že nejlepší je nastoupit na MD a až po ní si písemně na podniku zažádat o čerpaní dovolené, ptž tak budu mít zaplacenou jak dovču tak rodičák 🙂 Ale když na tu žádost příští rok zapomenu propadne.....

xpila
19. črc 2016

@jama82 Budeš ji čerpat mezi MD a RD (ne PPM, to je peněžitá pomoc v mateřství). Navíc ti v roce 2017 vznikne nárok na další dovolenou. Takže si požádej o její čerpání před koncem mateřské tak, aby ti bezprostředně na ni navazovala.
Rodičovský příspěvek můžeš pobírat současně s čerpanou dovolenou, případně až po ní, to je na tobě.

@frantiska85 Jedno to určitě není.

@kulihrasekzeleny Žádá se o to jako o jakoukoliv jinou dovolenou. Rozhodně nikdo nic neproplácí. Jediné, kdy se dovolená proplácí, je při skončení pracovního poměru, jinak se čerpá.

@maja1989 Nic nepropadne, jen se bude krátit.

maja1989
19. črc 2016

@xpila pokud nedám písemnou žádost příští rok tak údajně ano. Řekla mi to kámoška z firmy co u nás dělat mzdovou účetní 🙂

xpila
19. črc 2016

@maja1989 Tak ti to řekla špatně 😉 Dovolená by se jen krátila z důvodu RD, ale rozhodně by nepropadla.

jama82
autor
19. črc 2016

@xpila Děkuju moc za radu. Upřímně řečeno čekala jsem na tvojí odpověď reakci, orientuješ se v tom úplně úžasně. Ještě jednou dík