Prosím, našel by se tu někdo, kdo by mi mohl objasnit a uvést příklad, jak se počítá dovolená při zkráceném úvazku 😀. Pracuji v nepřetržitém provozu na půl úvazku. Nemáme žádný dlouhodobý plán. Na celý úvazek mají 30dní dovolené. Týdne myslím 37,5h. Já týdně cca 19h.
Myslím, že je to poměrně k úvazku. 50% úvazek - 50% dovolené.
Já jsem teda v jiném oboru,ale mám stejně dní dovolené jako ostatní ( úvazky máme různé, od 0,5 do 1).
dovolene mas stejny pocet dnu, ostatni ma napr 20 dni (min dle zakona) s jejich 8 hod prac. dobou, ty mas stejny pocet dni tedy 20, ale napr. 4 hod.
@pavlinar to sedi, ale ji staci na den dovolene min hodin, nevim jak to napsat, takze ve finale ten pocet dni je stejny, ji staci si vybrat 4h, kolegove musi 8h, kdyz by si zitra chteli vzit dovcu, ve finale to vychazi jako to bylo po staru
@moudivlacek Jasne, ja ti rozumim, je to tak. Ale ja treba to mam dane v systemu ruzne, nekdy ma muj pracovni den 6 hodin, nekdy 7. A nekde kde jsou treba 8, 12, a 24 smeny, tak dava smysl ten prepocet na hodiny
Jak píší holky výše, dovolená se eviduje v hodinách a poměrem ji máš prostě stejně, jako je poměr tvého úvazku, tj. pokud máš 50% úvazek, tak roční počet HODIN dovolené máš ve výši 50% oproti kolegům. Pokud pracuješ normálně pět dní v týdnu, ale poloviční úvazek, tak lajlcky řečeno máš stejné množství dovolené jako kolegové (jako na dny), akorát že tobě jeden den dovolené vezme třeba 4 hodiny a jim 8 hodin. Počet hodin nevyčerpané dovolené máš (měla bys mít) vždy uveden na aktuální výplatní pásce. Pokud to máš třeba ve smlouvě nastaveno tak, že děláš v průměru 3 dny po 6,5 hodinách, tak pak jeden den ti vezme 6,5 hodin z roční dovolené. Takže ono i záleží, jak máš ten zkrácený úvazek nastaven - zda každý den s poloviční pracovní dobou anebo méně dní v týdnu a normální anebo jen lehce zkrácená pracovní doba.
Díky moc všem, už to mám objasněné🙂
Volno se uvadi v poctu hodin a mas to na vyplatni pasce. ☺️