Dovolená a zkracený úvazek. Jak to bude?

zuzita15
8. črc 2022

Ahoj holky, googlim googlim, ale nedaří se mi nic dohledat. Na podzim se budu vracet na 1/2 úvazek do práce, dohledala jsem, že budu mít nárok na 100h dovolené, ale už mi není jasný její výběr. Z doby před MD si pamatuju, že junioři na 1/2 úvazku byli manažery upozorňováni na nutnost napracovat svátek, pokud jejich rozpis dnů připadal na svátek, nevím k tomu ale žádné podrobnosti. Budu pracovat po-čt různé dny různé počty hodin (řekněme 6-2-6-6). Jak teda bude vypadat, když bude v úterý svátek nebo když si budu chtít v úterý vzít dovolenou? Nějak se v tom ztrácím 😁 Díky

jaja01k
8. črc 2022

@zuzita15 Taky mám zkrácený úvazek, tři dny v týdnu, každý den jiný počet hodin. Z dovolené se mi prostě odečte počet hodin, který ten den mám odpracovat. Takže když si budeš chtít vzít dovolenou v úterý, budou to 2 hodiny. S tím napracováním svátků nevím, to u nás nemáme.

zuzita15
autor
8. črc 2022

@jaja01k díky, ty hodiny dovolené jsem si tak myslela, víc mě trápí ten svátek 😁

thalia
8. črc 2022

Já mám úvazek 30 h (tj. jakoby 6 h denně), rozdělila jsem si ho na 6-9-6-9-0 (s tím, že ty dva 6h dny mám HO) a ať si vezmu dovolenou, kdy chci, odečte se mi 6 h. Za svátek se mi počítá 6 h, sick day se mi počítá taky 6 h.

j.a.n.i
8. črc 2022

@thalia Ano, takže když vyjde svatek na ten den, co jinak pracujes 9 hodin, tak musis ty 3 hodiny nekde dohnat, to je přesně to napracovani, na ktere se zakladatelka pta. Ale je mozne mit to nerovnomerne tozlozeni i oficiálně a pak bys mela cerpat prislusny pocet hodin jak dovolene, tak za svatek.

thalia
8. črc 2022

@j.a.n.i Jasně, ty tři hodiny musím udělat jindy. Já to právě pochopila, asi blbě no, že oni si museli napracovat celý den. Já si to můžu rozkládat, jak mi to vyhovuje (ale snažím se dodržovat ty dané dva dny v týdnu přítomnost v práci), jsem za to ráda, i když zas je to vykoupeno jinými věcmi.

j.a.n.i
8. črc 2022

@thalia Jojo, taky mi prislo nejlepší, když jsem delala na zkrácený, to mit fiktivně pravidelně a hlídat si hodiny.

zuzita15
autor
8. črc 2022

@j.a.n.i jo uz tomu rozumim, zalezi, jak to budu mit ofiko na HR, a pak si budu hlidat hodiny, aby to vychazelo na to, co realne odpracuju.
Diky