Dotaz ohledně práce, MD/ RD/ ÚP. Poradíte, prosím?

30. říj 2023

Dobrý den,mám pár dotazů za 1. Běží mi smlouva na dobu neurčitou v práci kde vím, že mě určitě propustí během té doby jsem byla na md pak RD a zase md a RD . Co jsem se zde dočetla při md je nějaký nárok na dovolenou já jsem o ničem nevěděla ani mi nikdo nic neřekl znamená to tedy že tam nějakou dovolenou mám a musí mi ji před výpovědí dat ? Nebo když jsem si ji nevybrala propadla?
2. Pokud v práci řeknu že nastoupit chci oni mi sdělí, že práci pro mě nemají měla bych mít nárok na odstupné? A co když budou trvat na ukončení dohodou ? V tom případě není nárok na odstupné ale ani na podporu v nezaměstnanosti?
3. Lze pobírat podpora v nezaměstnanosti a zároveň rp?

michaela666
30. říj 2023

K prvním dvěma bodům se ti určitě vyjádří holky z oboru. Akorát nerozumím tomu proč bys měla souběžně pobírat RP a podporu v nezaměstnanosti. Dostáváš přece RP, který je sociální dávka a ten se od zaměstnání neodvíjí, takže na něj tvoje výpověď nebo dohoda nebude mít žádný vliv.

j.a.n.i
30. říj 2023

@michaela666 Treba protože by to chtela souběžně pobirat. A ano, lze to.

j.a.n.i
30. říj 2023

Ano narok na nejakou dovolenou vznikl a bud ji vycerpas ve vypovedni lhůtě nebo ti ji proplati.

j.a.n.i
30. říj 2023

No a ukončení dohodou mohou trvat jak chtějí, k dohodě jsou potreba dva, takže je logické jim ji podepsat jen pokud bude vyhodna i pro tebe.

autor
30. říj 2023

@j.a.n.i děkuji za odpověď 😊

michaela666
30. říj 2023

@j.a.n.i Díky za info, zase jsem chytřejší. Měla jsem za to, že jde pouze jedno nebo druhé.

autor
31. říj 2023

,,